Geçtiğimiz sene turizm sektöründe görülen canlılık rakamlara da yansırken, 2019 senesini rekor bir sayıyla kapatan turizm sektörü bu sene adına 58 milyon turist ve 40 milyar dolar gelir sağlamak için hazırlıklarını yapıyor. 

Bakanlık ve TÜİK'in 2019'un son çeyreğini barındıran raporu kamuoyuna duyurulurken, bakanlık verileri doğrultusunda ülkemize geçtiğimiz sene bir önceki seneye kıyasla yüzde 14.11 artış göstererek 45 milyonu aşkın turist geldi.

TÜİK'ten alınan veriler doğrultusunda yine ülkemize geçtiğimiz sene içerisinde bir önceki seneye kıyasla yüzde 0.98 seviyesindeki artış ile 6 milyondan fazla yurt dışı ikameti bulunan kişinin giriş yaptığı ifade edilirken, turizm gelirlerinin ise yüzde 17'lik bir artış yakaladığı vurgulandı. 

En Çok Turist Rusya'dan

Elde edilen veriler göz önüne alındığında geçtiğimiz sene içerisinde kişi başı ortalama harcama tutarının 666 dolar olduğu dile getirilirken, gecelik bazda ise bu tutar 68 dolar olarak kayda alındı. Bakanlık verilerine bakıldığında ülkemize en fazla Rusya Federasyonu'ndan turist geldiği öğrenilirken, Rusya'yı bu kapsamda Almanya, Bulgaristan, İngiltere ve İran takip etti. 

Rapor kapsamında İstanbul'un geçtiğimiz sene yüzde 74'lük bir doluluk seviyesi yakaladığı ve böylelikle Avrupa ortalamasının üstünde seyrettiği belirtilirken, şehrin senelik doluluk seviyesi ise yüzde 3.9 düzeyinde artış gösterdi. 

Editör: TE Bilişim