TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Bloomberg HT'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Turan'ın açıklamaları asgari ücrete zam bekleyen milyonlarca kişiyi umutlandırdı.

Asgari ücrette artış tartışmalarına değinen Turan, ''Bazı şirketler geçen sene ağustos/eylül aylarında destek anlamında bazı düzenlemeler yaptı. İş barışı açısından da bunu düşünmemiz, çalışanları enflasyona ezdirmeden bu süreci birlikte geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yüzde 60'ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde yapılması gereken yapılmalı. Bu konu hakkında hükümetle görüşmeyi düşünüyoruz'' dedi.

''KREDİLER SERMAYE İŞLETMESİNE GİDİYOR''

Turan, ''Emtia ve enerji fiyatlarının artması ile ciddi işletme sermayesi ihtiyaçları doğdu. Örnek veriyim ben 90 ay vade ile alıyordum şimdi peşin istiyorlar. Doğal olarak daha çok paraya ihtiyacım var. Kredilerin de büyük çoğunluğunun şirketlerin işletme sermayesine gittiğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

''TURİZM GELİRLERİ BEKLENENİ GETİRMEYECEK''

''Önemli bir döviz borcumuz var'' diyen Turan, ''Dış kaynağa da ihtiyacımız var. Başkalarının tasarrufunu ithal ediyoruz çünkü büyümek için ihtiyacımız var. Bu senede 30-40 milyar civarında cari açık öngörülüyor. Turizm gelirleri bekleneni getirmeyecek. Değişimlere uyum sağlamaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim