~~CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet ettikleri için eleştirerek "birilerine şirin görünmeye" çalıştıklarını söyledi. 

Fox TV’de canlı yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın dün, TÜSİAD YİK Toplantısı'na katılmasını şu sözlerle değerlendirdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı daha önce 'Ben TÜSİAD'ın toplantılarına gitmeyeceğim' demişti ve kızmıştı. Neden? Hukuk devleti çağrısı yaptıkları, 'Hukukun egemen olmadığı bir topluma sermaye gelmez, hukuk güvence ister' dedikleri için. O da kızmıştı.

Dün toplantıya katıldı, elinde bir sopayla, güzelce söyleyeceklerini söyledi, üstelik hukuku çiğneyerek söyledi. Hem 'Hukuk gereklidir' dedi ama 'Özel bir banka batmıştır' dedi.

Şirin görünmeye çalışmayın

Kusura bakmasınlar, iş dünyası, birilerine şirin görüneceğim diye özel bir çaba içine girmesin. Biraz dik dursunlar, söyledikleri sözlerin arkasında dursunlar. Bu, korkuya teslim olmak demektir. Korkunun ecele faydası yoktur.

Dik duracak, demokrasiyi savunacaksınız. Hukuka inanmayan, haksızlık yapan insanların, bu tür toplantılara çağrılması korkuya esir olmak, korkuya yenilmektir.

TÜSİAD da bana göre yanlış yaptı. Sayın Başbakanı davet edebilirlerdi çünkü icra organı başbakandır. Siz bununla başka bir süreci açtınız. Başbakan muhatap alınmıyor demektir, TÜSİAD almıyor demektir. Bu tablo demokrasi tarihimiz açısından hepimizin unutmaması gereken bir tablodur."

Editör: TE Bilişim