ABD borsasında sert bir toparlanmaya rağmen metallerde artışların olduğu görülüyor. Ünlü Kitco analisti Jim Wyckoff gündemdeki gelişmeleri yorumladı.

Wyckoff’un yorumları şu şekilde yer alıyor.

Gün ortasında zayıflayan ABD doları endeksi de değerli metal boğaları lehine çalışıyor. Yine de, altın ve gümüş boğalarının fiyatları son yatay ticaret aralıklarından çıkarmak için pozitif bir temel kıvılcıma ihtiyacı var. Ekim altın vadeli işlemleri 12,30 $ artarak 1.947.40 $ ‘a ulaştı ve Aralık Comex gümüş vadeli işlemleri 0.114 $ artışla 27.105 $ / ons oldu.

Küresel Borsalar

Küresel borsalar bir gecede karıştı. Avrupa hisseleri çoğunlukla yükseldi ve Asya hisseleri çoğunlukla düştü. Piyasa, şu anda AstraZeneca’nın Covid-19 aşı denemelerini, deneme aşamasındaki bir kişinin açıklanamayan bir hastalığa yakalandığı için durdurduğu haberini önemsemiyor. Uzmanlar, bu tür durumların geçici olarak durdurulmasının nadir olmadığını söyledi.
Bugünkü diğer önemli dış piyasa, Nymex ham petrol fiyatlarının sağlam bir şekilde yükseldiğinie işaret ediyor. Son zamanlarda yaşanan keskin kayıpların ardından düzeltici bir sıçrama ile 38.25 $ civarında işlem görüyor. ABD Hazinesinin 10 yıllık tahvilinin getirisi bugün % 0,68 civarında işlem görüyor.

Altın Fiyatları

Teknik olarak, Ekim ayı altın vadeli işlem boğaları, son dönemdeki dalgalı ticaretin ortasında genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip. Fiyatlar hala günlük çubuk grafikte beş aylık bir yükseliş trendi içinde. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, Ekim vadeli işlemlerinde Eylül ayının yüksek seviyesi olan 1.992.50 $’da sağlam direncin üzerinde bir kapanış yapmak. Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını 1.900.00 $’lık sağlam teknik desteğin altına itmek. İlk direnç 1.950.00 dolardan sonra 1.972.40 dolardan görülüyor. İlk destek bugünün en düşük seviyesi olan 1.918,80 $ ve ardından bu haftanın en düşük seviyesi 1.904,60 $
olarak görüldü. Wyckoff’un Piyasa Değerlendirmesi: 7.0

Gümüş Fiyatları

Aralık ayı gümüş vadeli işlem boğaları, günlük çubuk grafikte hala yerinde olan beş aylık bir fiyat yükselişinin ortasında sağlam kısa vadeli teknik avantaja sahip. Gümüş boğalarının bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları Eylül ayının yükseke seviyesi olan 29.235 $ / ons seviyesinde sağlam teknik direncin üzerinde kapatmak. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatları 25.00 $’lık sağlam desteğin altına kapatmak. İlk direnç bu haftanın yüksek seviyesi olan 27.385 $ ve ardından 27.89 $’da görüldü. Bir sonraki destek bugünün en düşük seviyesi olan 26,565 ABD doları ve ardından bu haftanın en düşük seviyesi olan 25,985 ABD doları olarak görülüyor. Wyckoff’un Piyasa Değerlendirmesi: 7.0.

Editör: TE Bilişim