Daha önce de dolar için 16 seviyesinin direnç seviyesi olduğunu ifade eden Tuna Kaya, dolar için yeni tahminlerini paylaştı.

MAYIS AYINA DİKKAT KIYAMET KOPACAK
Merkez Bankası
'nın piyasayı sürekli fonlaması nedeniyle TL'nin zarar gördüğünü belirten Kaya, ''Merkez bankası arka kapıdan döviz satmaya devam ediyor. Türkiye'de korkunç duruma geldi. Bu durum Türk lirasını öldürüyor, çöp haline getiriyor. Dolar/TL'de yeni bir sınıra ulaştık. 16 seviyesi. Mayıs ayında kur 15-72, 16 seviyesine ulaşacak. 17 seviyesine de tırmanabilir. ABD'nin faizleri artıracak. Hazine'nin de borç sınırı aşacak. Şimdi dolarda 16 bariyerine geldik. Bu bariyerin aşılması sonrasında bizi 17,17 seviyesi bekliyor. Direnç bölgesi daha önce bu seviyede takılmıştı. Bundan dolayı 17, 17 seviyesinin üzerine çıkarsa o zaman kıyamet kopar. Artık kurun durdurulamaz olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

"SÜPER BONO DEVREYE GİRERSE DOLAR DÜŞER"
''Bu noktada süper bono devreye girebilir. Eğer bu yıl seçim sürecine gidilirse süper bono rafa kaldırılabilir. Seçim yoksa kurda sert ataklar olur da 17,17 seviyesinin üzerine çıkarsa süper bono devreye girer. Süper bono, enflasyon garantili ve üzerine bir miktar faiz veriliyor. Bu yüzde 1 ila 3'tür. Bunu alanlar kendilerini bir şekilde enflasyondan koruyor. Yani TÜİK enflasyonundan kendini koruyor. Süper bono kurda gevşeme getirebilir. Yani kur 15 ,50 seviyesine düşürülebilir. Dolar kurunda 16 seviyesi kritik bir seviye."

Editör: TE Bilişim