Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları yolcu sayısı rekoru kırdı

Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları yolcu sayısı rekoru kırdı
İstanbul ve Antalya havalimanları, günlük yolcu sayılarında yeni rekorlar kırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin en büyük iki havalimanı olan İstanbul ve Antalya'nın rekor yolcu sayılarına ulaştığını duyurdu. Bakan, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Havalimanı'nın 26 Temmuz 2025 tarihinde 225 bin 118 yolcu ağırlayarak yeni bir günlük rekor kırdığını belirtti. Bu rakam, dış hatlarda 203 bin 348, iç hatlarda ise 21 bin 770 yolcuyu içeriyordu. Önceki rekor, 3 Ağustos 2024 tarihinde 223 bin 217 yolcu ile kaydedilmişti.

Antalya Havalimanı'nda aynı gün 1074 dış hat ve 143 iç hat uçuşu gerçekleştirildi. Toplam 1217 uçuşla, havalimanı uçak trafiği bakımından da önceki yılın rekorunu yakaladı. Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın ise 27 Temmuz 2025'te 272 bin 132 yolcu ile tüm zamanların en yüksek günlük yolcu sayısına ulaştığını ve bu rakamın Avrupa'daki bir havalimanı için bir günlük rekor olduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamasına göre, İstanbul Havalimanı'nın yolcu sayısı, Avrupa'daki herhangi bir havalimanının bir günde ulaştığı en yüksek sayı olarak tarihe geçti. Her iki havalimanının da yüksek yolcu kapasiteleri ve yoğun uçuş trafiği dikkate alındığında, bu rekorların Türkiye'nin hava ulaşımındaki gelişimi gösterdiği belirtiliyor.

43071-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.