Doğalgazda fiyatların çok yüksek oranda artmasına CHP'den büyük tepki geldi. İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, gizli bir güncelleme adı altında soğuk havalarında bahane edilerek tüketim bedeli olarak vatandaşın cebinden zam alındığını ifade edildi.

Doğalgaza yakın bir zaman dilimi içerisinde zam geleceğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bu durumu en kısa sürede Meclis'e taşıyarak vatandaşın hakkını arayacaklarını belirtti. Tekin, AK Parti iktidara geldiği zamanlarda ülkemizin dışa bağımlılığın arttığını daha önceden indirim bekleyen vatandaşlara doğalgazda gizli zam yapılacağını iddia etti.

Meclis'te Gündeme Gelecek

Son 2 yıl içerisinde konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 65 zam yapan iktidarı eleştiren Tekin, bu işten sadece yabancı firmaların kazandığını her daim vatandaşın bu zamların altında ezildiğini söyledi. Çalışanlar ve emekli vatandaşların ülkede açlık sınırı altında yaşadığını belirten Tekin, ısınmanın bile artık lüks haline geldiğini ifade etti.

BOTAŞ ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde üreticiler ile anlaşmalar yapan iktidarın doğalgazı yüksek fiyatlarla ithal ettiğini belirten Tekin, en pahalı gazı her daim Türkiye'nin aldığını ve bundan sadece vatandaşın etkilendiğini dile getirdi. En yakın zamanda doğalgaz zamlarını Meclis'e taşıyacaklarını söyleyen Tekin, vatandaşın hakkını kimselere ezdirmeyeceklerini ve fahiş fiyatlarla satılan bu işlemlere artık bir son vereceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim