Cep telefonlarına ek vergi geldi

CHP Ankara milletvekili Nihat Yeşil; Türkiye'de üretilen veya yurt dışından ithalat yoluyla getirilen cep telefonlarına yeni bir vergi daha getirildiğine dikkat çekerek:

“Resmi Gazetede bugün yayınlanan düzenlemeyle cep telefonlarından alınacak yeni yüzde 1'lik vergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na aktarılacak. Cep telefonu ithalatçıları yüzde 1 orandaki tutarı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hesabına yatırmakla sorumlu olacak” dedi.

Yüzde 1'i Kültür Ve Turizm Bakanlığı'na

TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Nihat Yeşil: “Cep telefonu üretimi yapanlar ile ithal edenlerin, imalat-ithalat bedeli üzerinden yüzde 1 orandaki tutarı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hesabına yatırmakla sorumlu olacaklarını” aktardı.

“Kazanandan değil harcayandan vergi toplanıyor”

CHP li Yeşil; Adaletli vergi sisteminin özünün az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını öngördüğünü belirterek şunları söyledi:

“Ülkemizde çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması gerekirken bunun yerine; Vergi kazanandan değil, harcayandan toplanmaktadır. Çünkü, Türkiye’de dolaylı vergilerin oranı çok yüksektir. Yüzde 70’lere yakın dolaylı vergi var. Yani siz, bugün bin liraya bir telefon aldığınızda, ÖTV, KDV ve üzerine genel toplam üzerinden bir de kültür bakanlığı payı eklenecek, Verginin vergisinin vergisini ödeyeceksiniz, bu vergi anayasaya aykırıdır. Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir uygulama yoktur. AKP iktidarı tüketicinin sırtından kendi açıklarını kapatmaya çalışmaktadır.”

Editör: TE Bilişim