Ziraat Bankası'ndan sektör liderliği açıklaması: 6,7 trilyon TL aktif büyüklük

Ziraat Bankası'ndan sektör liderliği açıklaması: 6,7 trilyon TL aktif büyüklük
Ziraat Bankası, 6,7 trilyon TL aktif büyüklüğü ve sektörde lider konumu ile güçlü finansal performansını sergiledi.

TBMM KİT Komisyonu'nda Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, bankanın güçlü finansal performansını vurgulayan bir sunum gerçekleştirdi.

Çakar, bankanın aktif büyüklüğünün 6,7 trilyon TL'ye ulaştığını, bunun Türk bankacılık sektörünün %17,2'sine denk geldiğini belirtti. Kullandırılan toplam nakdi ve gayri nakdi kredilerin 4,8 trilyon TL olduğunu, bunun 3,5 trilyon TL'sinin nakdi kredi olduğunu açıkladı. Ayrıca, TL kurumsal nakdi kredilerde %20 pazar payına sahip olduklarını ve 1,5 trilyon TL seviyesinde olduklarını ifade etti.

Sunumunda, tarımsal kredilerin 706 milyar TL'ye ulaştığını, ihracat kredilerinde ise 85 kat artışla 339 trilyon TL'ye ulaştıklarını aktardı. Gayri nakdi kredilerin 1,3 trilyon TL olduğunu, Türk bankacılık sektörünün mevduatının 4,3 trilyon TL'sinin Ziraat Bankası'nda olduğunu vurguladı. En iyi öz kaynak oranına (533 milyar TL) sahip olduklarını ve mart sonu itibarıyla 47 milyar TL kar elde ettiklerini dile getirdi. Çakar, tüm bu kalemlerde Ziraat Bankası'nın sektör lideri olduğunu belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.