Gerçekgündem’in haberine göre; Dolar 14 TL seviyesini aşarken, euro ise 16 bandının üzerine çıktı. Merkez Bankası'nın piyasalara doğrudan müdahalesi ise doların ateşini düşürmeye yetmedi.

Dolar kurunda yaşanan dalgalanmanın ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz bir hamle geldi.

Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile banka genel müdürleriyle görüşeceği duyuruldu.

Erdoğan'ın ekonomi zirvesi kararı almasında şüphesiz dövizdeki yangın etkili.

Faize kesin olarak karşı olduğu bilinen Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile ne görüşeceği de merak konusu oldu.

'KARA SALI' GÖRÜŞMESİ

Merkez, 18 Kasım'da faiz indiriminde ısrar etmiş ve faizleri 100 baz puan daha indirmişti. Akabinde, zaten yükselişte olan Dolar/TL kuru tarihi zirvesini bir kez daha yenilemişti. Bu gelişmeler üzerine; Erdoğan ile Kavcıoğlu, geçtiğimiz ay 23 Kasım'da bir görüşme gerçekleştirmiş, ancak görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi paylaşılmamıştı. 23 Kasım ayrıca, doların bir günde 11,42'den 12,82'ye sıçradığı gün olarak hafızalara kazınmış ve Türk ekonomi tarihine 'Kara Salı' olarak geçmişti.

ZİRVEDEN NE SONUÇ ÇIKACAK?

Piyasaların gözü 16 Aralık'ta yapılacak Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplantısında iken, Erdoğan'ın bugün yapacağı ekonomi zirvesinden hangi sonucun çıkacağı belirsizliğini koruyor. Erdoğan'ın bugün 'Bağımsızlığı' tartışılan Merkez Bankası'na faizlerle ilgili bir talimat verip vermeyeceği de merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim