Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ekonomi programının hedeflerinden birinin de uluslararası rezerv birikimini artırmak olduğunu söyledi.

Şimşek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni ekonomik programdaki hedeflerini sıraladı. Son dönemde vergilere yapılan zamların cari açığı azaltmak için zorunlu olduğunu vurgulayan Şimşek, Merkez Bankası'nın rezerv artışına katkı sağlayacak rasyonel politikaların yanı sıra ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

Şimşek paylaşımında, "Programımızın önemli bir hedefi de piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimini sağlamaktır. 26 Mayıs’ta 98.5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri, 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. Aynı dönemde net rezervler ise 14.2 milyar dolar iyileşme göstermiştir. Son dönemde rezervlerde gözlenen bu hızlı artış cesaret vericidir. Merkez Bankası rezerv artışına katkı sağlayacak rasyonel politikaların yanı sıra ülkemize ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. İyileşmenin devamı için gereken adımları atmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Uluslararası piyasalarda tanınan Şimşek'in adımlarına rağmen, yabancı yatırımcının Türkiye'ye güveni henüz oluşmadı. Bu nedenle seçimden sonra dış kaynak bulmak için Körfez ülkelerine yönelen Şimşek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gitmiş, bu ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da BAE'ye giderek, yatırım anlaşmaları imzalanacağını açıklamıştı.

Editör: Yadigar Hanım