Yıllar süren iktidarın hem kalesi, hem de finans kaynağı olan İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmenizle beraber, üzerinize büyük bir sorumluluk aldığınızın farkında olmanız gerekmektedir. Siz, her şeyi doğru yapma gayretinde bulunduğunuz sürece, sizi yıpratmaya çalışacak olan güruha karşı bir kale gibi duracak milyonlarca insanın arkanızda olduğunu bilmenizi isterim. Ancak; bu bilinci, çıkar ve menfi hareketlerle kullandığınız fark edilirse, yıllarını kaybeden bir Cumhuriyetin, umut ışığını da söndüren kişi olarak anılacağınızı da bir an olsun aklınızdan çıkarmayın.

İstanbul'un en büyük sorunu; yıllar öncesinden gelen ve siyasilerin oy kapısı olan, ruhsatsız yapılaşmaya göz yumulmasını takiben ortaya çıkan imar kirliliğidir. Ayrıca; deprem bölgesinde olmamız nedeniyle, bir an önce tamamlanması gereken kentsel dönüşüm projelerinin, çok yavaş bir hızla ilerlemesidir. İstanbul’umuzun, yeni yapı ruhsatlarından ziyade, kentsel dönüşüm projelerine ihtiyacı vardır. Kanal İstanbul projesine karşı vermiş olduğunuz desteği, TOKİ adı altında yapılan ve İstanbul'un en güzel köşelerini gasp eden çirkin projelere karşı da gösterir olduğunuzu izlemek isteriz.

Hülasa; İstanbul ve bu iktidarın açtığı yaranın bilincinde olan diğer şehirlerde yaşayan Türk halkının beynindeki, gözündeki ve gönlündeki Ekrem Başkan imajını yok etmeyin!

"Her şey çok güzel olmalı!"