Elazığ'da dün gece yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremin korkunç boyutları saatler ilerledikçe daha da artıyor. Son gelen bilgiler doğrultusunda depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 22 olarak açıklanırken yaralı sayısı ise 1030 olarak bildirildi.

Dün gece saatlerinde Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan deprem büyük korku ve paniğe neden oldu. 6,5 büyüklüğündeki deprem başta Elazığ olmak üzere Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ve çevre il ile ilçelerden de hissedildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son olarak depremde 19 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ifade etmişti. Ancak sabah saatlerinde AFAD'dan bu konuda bir son dakika açıklaması geldi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 22 olarak açıklanırken yaralı sayısının ise 1030 olduğu dile getirildi.

Yardımlar Gönderildi

AFAD'dan yapılan son bildirimde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 300'e yakın artçı sarsıntının yaşandığı ifade edildi. Bunlarda yaklaşık 15 kadarının da 4'den büyük olduğu vurgulandı. Gece boyunca devam eden arama kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalan bazı vatandaşlarımız yaralı olarak kurtarıldıktan sonra kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Elazığ'da yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremin sadece yurt içinde değil Suriye'den bile hissedildiği kaydedildi. MSB tarafından yapılan açıklamada da bir kriz masası oluşturulduğu bunun yanında da Malatya'nın Doğanyol ilçesinde yardım için maksat helikopteri gönderildiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında tüm yardım birimlerinin alarma geçirildiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim