Fatih Karahan, geçen hafta başkanlığa atandıktan sonra ilk kez basınla buluştu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP'li Vekilin Oğlunun Sosyal Yardım Başvurusu Skandalı AKP'li Vekilin Oğlunun Sosyal Yardım Başvurusu Skandalı

Karahan, yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı ve 2024 sonu için yüzde 36, 2025 sonu için yüzde 14 ve 2026 sonu için yüzde 9 beklentisi belirtti. Bu açıklamanın ardından enerji fiyatlarındaki olası zamlar da gündemde yer aldı. Karahan’a, ocak ayında enflasyonun arttığı hatırlatılarak, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle enerji fiyatlarının artırılmadığı ve seçimden sonra doğalgaz ve elektrik fiyatlarının enflasyona nasıl yansıyacağı soruldu.

Fatih Karahan, enflasyon tahminlerinde birçok kalemin zam göreceğini öngördüklerini söyledi ve “Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında bir düzenleme gerekiyor. Bu konuda OVP’yi (orta vadeli program) esas aldık.” cevabını verdi. Karahan, OVP’nin kapsamlı bir program olduğunu ve fiyatlarda da bir güncelleme beklediklerini ifade etti.

KREDİ KARTLARINA DÜZENLEME SÖZÜ

Karahan, kredi kartı harcamalarıyla ilgili olarak da gazetecilerin sorusunu cevapladı. Karahan, kredi kartı harcamalarının aralık ayında arttığını belirtti ve “Bu durumun geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu henüz belli değil. Asgari ücretin yükseleceği tahmin ediliyordu. Bu yüzden bazı harcamalar erkene alınmış olabilir. Ama bunun dışında kredi kartlarında bir düzenleme yapılmasının şart olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Kaynak: cumhuriyet