Almanya Eski Başbakanı Helmut Kohl'ün Türk gelini Elif Sözen Kohl 26 Ocak 2024'de Köln Üniversitesinde Sayın Elif Sözen Kohl ile İstanbul - Marmara bölgesinde beklenen deprem ile ilgili bir konferans verecek.

26 Ocak 2024'de Köln Üniversitesinde Sayın Elif Sözen Kohl ile İstanbul - Marmara bölgesinde beklenen deprem ile ilgili konferansımıza bütün ilgilileri bekleriz. Seminere katılım tamamen ücretsiz ve halka açıktır.

ABD’de MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de Matematik lisansı, LBS (London Business School)’da Finans Master’ı ve Kiel’de Institut für Weltwirtschaft’da Makroekonomi Politikaları üzerine ihtisas yapan Elif Sözen Kohl, uluslararası finans, yatırım bankacılığı ve gelişmekte olan piyasalar konusunda Goldman Sachs ve JP Morgan’da çalışmış, Londra ve İsviçre’de Eagle Advisors ile hedge fund yatırımları ve risk yönetimi konusunda portföy yöneticiliği ve yatırım danışmanlığı yapmıştır.

1992-93 senelerinde Moskova’da Harvard Üniversitesi’nden Prof. Jeffrey Sachs’ın Rusya Federasyonu’na Başbakanlık bünyesinde makroekonomik danışmanlık yapan ekibinde yer alan Sözen Kohl, 2002 yılında ise Dünya Bankası tarafından TC Hazine’sine $200milyarlık dış borç yönetiminin optimizasyonu konusunda danışmanlık için görevlendirilmiştir.

Türkiye için en önde gelen beka ve milli güvenlik sorunu teşkil ettiğini düşündüğü deprem ve milli eğitim konularında da ayrıca çalışmaları bulunmaktadır.

Tarih: 26.01.2024

Saat: 18:30

Yer : Universität zu Koln

Fatih Portakal'ın canlı yayındaki sözlerine Ümit Özdağ ateş püskürdü Fatih Portakal'ın canlı yayındaki sözlerine Ümit Özdağ ateş püskürdü

Hörsaalgebäude / Hörsaal G

Universitätsstraße 35

50931 Köln

ELİF SÖZEN KOHL KİMDİR?

1968 doğumlu Elif, çocukluğunu Yeşilköy'de geçirdi. İlkokulu başarıyla bitirdiği yıl, Milliyet İlkokullararası Bilgi Yarışması'nda ilk beşe girerek ödül aldı. Sınavını kazandığı beş okuldan Robert Koleji tercih etti. 1985'te "Uluslararası Ekonomi ve Matematik Ödülü"nü kazandı. TÜBİTAK tarafından da birincilikle ödüllendirildi.

1985 yılında bu okuldan mezun olan Elif, üniversite öğrenimini burslu olarak Amerika'da sürdürdü. ABD'de süper öğrencilerin okuduğu Massachussets Institute Of Technology'yi (MIT) birincilikle bitirdi.

Londra'ya geçen Elif, Goldman Sachs şirketinde Jeffrey Sachs'la Rusya Lideri Yeltsin'e danışmanlık yaptı. London Business School'de finans mastırı, London School Of Economics'te de doktora yaptı. Altı lisan bilen Elif Sözen

Editör: Habererk Haber Merkezi