Twitter’ın 2021 yılında Blue adıyla kullanıma sunduğu ücretli abonelik sistemi Elon Musk‘ın şirketi satın almasıyla gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz Ekim ayında Twitter’ı resmen satın alan milyarder iş insanı Musk’ın sosyal medya ağındaki ilk işlerinden biri de tanınmış kişilere verilen onaylanmış hesap işaretini yani mavi tiki ücretli hale getirmekti. Musk, mavi tiki Blue abonelik sistemine dahil etti ve Blue’nun 2.99 dolarlık aylık fiyatını 4.99 dolara çıkardı. Ancak mavi tikin fiyatı sürekli artıyor.

Twitter Blue’nun 4.99 dolar olan aylık abonelik ücreti geçtiğimiz aylarda Android cihazlarda 8 dolara, iOS’ta (iPhone) ise 11 dolara çıkmıştı. iPhone tarafındaki bu fiyat artışının sebebi App Store’un komisyon olması olarak gösterildi. Son olarak, teknoloji dünyasının tanınan sızntı kaynaklarından Twitter’daki ‘TheGalox_’ isimli kullanıcı, Şubat 2023’ten itibaren Blue aboneliklerine zam geleceğini ileri sürdü. Bu zammın boyutu ise oldukça yüksek; Android cihazlarda yüzde 37.4, iOS cihazlardan yapılan girişlerde ise yüzde 72.7’lik ciddi bir artış olacağını söylüyor.

Eğer iddia doğruysa, Şubat ayından itibaren twitter mavi tik ücreti Android’te aylık 11 dolar, iOS’ta ise aylık 19 dolara yükselecek. Bununla birlikte, Twitter ve elon musk henüz bu konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

TWİTTER MAVİ TİK ÜCRETİ NE KADAR?

Şu anda Twitter Blue aylık abonelik fiyatı Android ve web cihazlarda 110 TL. App Store’da yani iPhone cihazlardan satın alınan Blue aboneliğinin aylık fiyatı ise 250 TL olarak devam ediyor. Ancak bahsedilen zam iddiası gerçekleşirse kullanıcılar mavi tik almak ya da mevcut mavi tiklerini kullanmaya devam edebilmek için Twitter’a üç kat daha fazla para ödemek zorunda kalacak. Yani Twitter’a iPhone üzerinden giriş yapan ve Blue abonesi olan bir kişi yüzde 72.7’lik zamla en az 356 TL ödeyecek.

Editör: İlayda Şimşek