Milyarder girişimci Elon Musk, kripto paralardan sonra son günlerin en çok konuşulan alanlarından NFT'ye el attı.

Twitter'dan bir video ve şarkı paylaşan Musk, "Bu şarkıyı NFT olarak satıyorum" dedi. Musk'ın geçtiğimiz günlerde 69 milyon dolara satılan bir NFT'den sonra gelen bu paylaşımı sosyal medyada heyecan yarattı.

Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin kurucusu milyarder girişimci Elon Musk, kripto paralardan sonra şimdi de başka bir dijital alana el attı.

Musk, kripto sanat olarak da adlandırılan NFT (Non-fungible token) dünyasına girdi. Twitter’dan bir şarkı ve video paylaşan Musk, “NFT’ler hakkındaki bu şarkıyı, bir NFT olarak satıyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde ABD’li ünlü sanatçı Beeple’ın jpg formatındaki dijital dosyası, 69.3 milyon dolara satılarak rekor kırmıştı. Bu rekorun ardından gelen Musk’ın videosu heyecan yarattı.

UZAY TEMASI VE GÖNDERMELER

Söz konusu videoda, elektronik dans müziği eşliğinde bir NFT kupası görülüyor. Uzay teması içinde bulunan kupanın üzerinde pek çok gönderme bulunuyor. Kupanın üst bölümü Ay olarak tasarlanırken, bu kripto paraların çok yükseleceği, ‘Ay’a gideceği savından besleniyor.

Alt tarafta bir köpek dikkat çekerken, bunun da Musk’ın Twitter hesabında sık sık bahsettiği kripto paralardan ‘Dogecoin’ olabileceği düşünülüyor.

SEVGİLİSİ 6 MİLYON DOLARA SATTI

Business Insider’ın haberine göre ünlü iş adamının NFT’ye olan ilgisi sürpriz değil. Bitcoin’e destek veren en önemli isimlerden olan Musk, Tesla’nın şubat ayında 1.5 milyar dolar değerinde kripto para aldığını açıklamıştı. Musk, gelecekte Bitcoin’i ödeme aracı olarak da kabul edeceklerini söylemişti.

Öte yandan Musk’ın sevgilisi Grimes, mart ayının başında 6 milyon dolarlık birkaç parça NFT sanat ürünü sattı. Musk’ın videoyu ya da şarkıyı gerçekten satıp satmadığı henüz belirsizliğini korurken, şarkıyı kendisinin mi yoksa bir başkasının mı yaptığı da bilinmiyor.

Editör: TE Bilişim