İkramiyenin ne kadar olacağı ve hangi rakamların gündemde olduğu ise şöyle: Türkiye ekonomisi zor durumdayken, halkın geçim sıkıntısı her gün artarken, emeklilerin durumu daha da kötü.

Sabah gazetesinde çıkan habere göre, emekli ikramiyesinin ne kadar olacağına dair 3 seçenek var. Bu seçeneklerden 2’si daha fazla dikkat çekiyor. Bu seçeneklerden biri yasalaşırsa, emekliler 2024 yılında ikramiyelerini artmış olarak alacaklar. Emekli ikramiyelerinin artması için en olası seçeneklerden biri yüzde 50 zam oldu. Bu gerçekleşirse, emekliler bayramda 3 bin lira ikramiye alacak. Bu da Temmuz ayındaki emekli maaşı zammından önce, tüm emeklilerin hesaplarında 6 bin lira göreceği anlamına geliyor.

Miras Paylaşımında Yeni Dönem Başladı Miras Paylaşımında Yeni Dönem Başladı

İKİNCİ SEÇENEK

Emekliler için özel bir artışla, ikramiyelerin yüzde 100 zam alması da masada olan bir diğer seçenek. Bu olursa, emekli ikramiyesi 4 bin liraya yükselecek. 2024 yılında iki ikramiyeyle birlikte, tüm emekliler 8 bin lira alacak.

ÜÇÜNCÜ SEÇENEK

Cumhuriyet ikramiyesi 5 bin lira olarak verildi. Son seçenek ise bu rakamın bayram ikramiyeleri için de geçerli olması oldu. Bu senaryo olursa, 2024 yılında emekliler için özel olarak 10 bin lira ödeme yapılacak.

Kaynak: Haber merkezi