Emekli maaşlarına yüzde 40 zam yapılmasını öngören yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. AK Partili milletvekillerinin en düşük emekli maaşını 2 bin 500 liradan 3 bin liraya çıkarılmasını öngören madde emekliler ve muhalefetin baskısıyla değiştirilerek, en düşük emekli aylığı 3 bin 500 liraya yükseltildi.

AK Parti, en düşük emekli aylığının 2 bin 500 liradan 3 bin liraya çıkarılması için TBMM'ye yasa teklifi sundu. Ancak ekonomik koşullar altında ezilen emekliler ve muhalefet partilerinin baskısı ile en düşük emekli maaşının asgari ücrete yükseltilmesi istendi. AKP milletvekillerinin torba yasa teklifine en düşük emekli aylığının 3 bin liraya çıkarılması yönünde eklediği madde tepki görünce, karar yeniden görüşüldü.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen önergeyle en düşük emekli aylığının yüzde 40 artırılarak 3 bin 500 liraya çıkarılmasına karar verildi.

Yapılan görüşmelerin ardından hazırlanan önerge işleme konuldu. Bu arada CHP milletvekilleri en düşük emekli aylığının 3 bin 500 liraya çıkarılmasının yetmeyeceğini, asgari ücrete eşitlenmesi gerektiğini söyledi. Ancak bu öneri kabul edilmedi.

Editör: Yadigar Hanım