Tüm Emekliler Sendikası Konak Şubesi üyeleri, bugün Konak'ta bir araya gelen "Geçinemiyoruz, İsyandayız" başlıklı bir basın açıklaması yaptı. "Emekli maaşı ile geçinemiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz" yazılı pankart açan emekliler, "Sadaka değil toplu sözleşme", "Sefalete teslim olmayacağız", "Zam, zulüm, işkence; işte AKP" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganları attı.

"BAŞKA KISACAK BİR ŞEY KALMADI"

Yeniçağ’da yer alan habere göre emeklilerin çok güç koşullarda yaşamını sürdürdüğünü vurgulayan Ekşioğlu, şunları söyledi:

"Saraylarda oturanlar, 3-5, hatta 10 yerden maaş alanlar; çarşıya, pazara gitmeyenler, lojmanlarda sefa süren; halkına, emeklisine, işçisine, emekçisine yabancı olanlar bizim halimizden, çektiğimiz insanlık dramından bihaber kimseler taleplerimizi görmüyor, duymuyor, anlamıyor. Emekli yemesin, emekli içmesin, emekli yaşamasın, emekli ölsün diyorlar. Her yere, her şeye bol kepçeden dağıtan bu iktidar, emekliye geldiğinde ‘Kaynak yok’ diyor. Artık yeter. Yıllardır fedakarlık yapıyoruz. Yıllardır sabrediyoruz. Sosyal hayatı, tatili, sokağa çıkmayı unuttuk. Evlatlarımızın boğazından kıstık. Elektriği, doğal gazı kıstık. Mutfağımızdan, soframızdan, boğazımızdan kıstık, kısmaya da devam ediyoruz. Markete gidip eli boş dönüyoruz. Beslenemiyoruz, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Bu piyasada bu kiralara para yetmiyor. Bu enflasyonda yaşanmıyor, bu maaşlarla geçinemiyoruz. Artık geriye, kısacak hiçbir şeyimiz kalmadı."

HEP BİRLİKTE İÇ ÇAMAŞIRLARINI SALLADILAR

Yılmaz ve beraberindeki çok sayıda emekli, aynı anda ceplerinden iç çamaşırlarını çıkarıp sallamaya başladı.

Emekliler, "Bir tek bu donumuz kaldı, istiyorlarsa bunu da gönderelim" diyerek hükümeti protesto etti.

Editör: Habererk Habererk