Son 10 yıldır tereddütsüz en başarılı lider sayın Devlet Bahçelidir. Ülkenin parçalandığı, milli andın kaldırıldığı, genel kurmay başkanının PKK lideri ile aynı madden yargılandığı, yargı ve eğitimin utanılacak boyutta rencide edildiği, hırsızlık ve yolsuzluğun bu kadar aleni yapıldığı bir durumda Türkiye’de MHP’yi hiçbir lider %15 bandında tutmayı başaramazdı. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli.
    Ülkücüleri birbirine düşman ettin, birbiri için ölen ülküdaşlarını koltuk uğruna birbirini gammazlayan, mahlukatlara çevirdin. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli
    Ülkücüleri CHP’den aday olmak, CHP’ye oy vermek zorunda bıraktın. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli.
    Başarılı, üç hilali dalgalandıran belediye başkanlarını ya sahipsiz bıraktın, ya da ihraç ettin. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli.
    Üç hilali iktidara götürmek isteyenlere, gerekirse teşkilatların kapısına kilit vurdun ama yine şans vermedin. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli.
    Bırakın ülkücüleri , tüm ülkeyi umutsuz bırakıp; AKP iktidarına mecbur kıldın. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli.
    Sayın Tayyip Erdoğan ve AKP’yi yıllardır iktidara taşıdın. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli.
    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını AKP ve Melih Gökçe bıraktın. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli. Gerçekten tebrik ediyor ve saygı ile ellerinden öpüyorum. Hiçbir lider Ülkücüleri ve MHP’yi mevcut durumda bu kadar pasifize edip frenleyemezdi. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli.
    Ülkücüleri sahipsiz bırakıp, ocakları pasifize ettin. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli. Artık gördüğünüz üzere sizi eleştirmiyor tebrik ediyorum. Çünkü siz hala MHP’nin liderisiniz. Biz ise bu gidişata dur diyemedik. Biz başarısızız. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli.
    Ama şu gerçeği tüm ülke biliyor. MHP’nin başında sizin dışınızda kim olursa olsun? Mevcut şartlarda MHP’nin oy oranı en az %40 olurdu. Hani bana demiştiniz ya il ve ilçe başkanları kendi yazdığı delege ile başkan olup bana ahkam mı kesiyorlar. Karşılarına ocaktan bir genç çıkarsam başkanlığı ellerinden alırım. Çok doğru bu tespitinizde yerinde. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli.
    Parti Tüzüğünde Genel başkan adayı olma şartlarını değiştirip, genel başkanlık seçiminde sizin yazdırdığınız delegenin değil de; parti üyelerinin oy verme koşulunu getirseniz. İnanın sizin karşınızda ben dahi aday olsam kazanırım. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli.
    İnsanlar layık olduğu gibi yönetilirmiş. Ülkücüler ve ülkede demek ki buna layık. Biz yanlışız. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli. 
    Aksini düşündüğüm ve yazdığım için sizden ve size toz kondurmayan camianızdan özür dilerim. Başarılarınızın devamını dilerim. Tebrikler Sayın Devlet Bahçeli. Ama sizin yerinizde ben olsaydım. Bırakın istifa etmeyi; bu sonuçlar karşısında kafama sıkardım. Saygı ve sevgilerimle….. 
                                        Oğuz Hocaoğlu