Bahçeli bu yıl kurbanı erken kesti ve C. Enginyurt’u MHP’den kesin ihraç etti. Enginyurt, MHP’de arifeyi gördü ama bayramı göremedi.

Parti içi mesele bizi ilgilendirmez.

Enginyurt telefonla katıldığı KRT televizyonun da önemli açıklamalarda bulundu. Adeta MHP ve Bahçeli’nin iç organ filmini çekti. (01.08.2020 günü)

Ben MHP’li doğdum, ülkücü büyüdüm ve asla davamı satmadım. “diye söze başlayan Enginyurt, MHP’ye ve Bahçeliye sert sözlerle yüklendi.

Beni halk seçti. Ben Ordu’nun ve Orduluların milletvekiliyim. Onların dert ve sıkıntılarını dile getirmeyip de ne yapacaktım?” Sizi Ordulular seçmedi Sn. Enginyurt. Seçim sistemi gereği sizi listeye Bahçeli koydu. Ordulular da sandığa attı.

Enginyurt, “MHP’de bahçeli birinin üstünü çizer ve mesafeli durursa; bütün vekiller de aynısını yapar. Beni MHP’den hiçbir vekil aramadı, arayamaz da. Zamanın da ben de Bahçeli’nin kızdığı ve çizdiği kişilere kızmış ve sövmüşümdür.” Demek ki etme bulma dünyası. Ne ekersen onu biçermişsin. Sn. S. Somuncuoğlu’na da Bahçeli yüzünden yumruk atmıştın değil mi?

C. Enginyurt, “ Benim eleştiri ve sözlerimden AKP’liler ve Sn. Cumhurbaşkanım şikâyetçi değil ama MHP’liler ve Sn. Genel Başkanım Bahçeli rahatsız oluyor. Ben buna aklı erdiremiyorum.” Ülkücülük MHP’de olur diyenlere ithaftır. Sn. Erdoğan ve AKP kurmayları her türlü milliyetçiliğe ve Türklüğe karşı olduklarını defalarca söyleye gelmişlerdir.

Enginyurt, “ Neymiş efendim, benim konuşmalarım Cumhur ittifakına zarar veriyormuş. MHP hükümetin resmi ortağı mı değil. Hükümette MHP’li ve ülkücü bir bakan, müsteşar, bakan yardımcısı mı var? Hayır. Öyleyse benim konuşmalarım neden Cumhur ittifakına zarar veriyor anlamak mümkün değil. Oysa benim eleştirmelerim sonucu Cumhurbaşkanı pek çok şeyi yaptı.” Demek ki MHP’ye laf edebilirsin ama Cumhur ittifakına asla. Bu mudur ülkeyi karşılıksız sevmek? Papua Yeni Gine Kinası bile 2 Türk lirası, altın, döviz, enflasyon, işsizlik tavan yapmışken.

Oysa Bülent Arınç’ın Bursa’da yaptığı bir konuşmada ‘ MHP, AKP’nin sırtında bir yük ve kambur” diyecek bu sözler Cumhur ittifakına zarar vermeyecek. Ama benim Orduluları ve fındığı dile getirmem ittifaka zarar verecek ha!” Belki de MHP’deki vekiller içinde bölgesinin sorunlarını dile getiren tek vekil C. Enginyurt idi. Siz Konya’nın sorunlarını dile getiren bir vekil duydunuz mu? Obruklar oluşuyor, kuraklık had safhada, ürün para etmiyor.

Enginyurt, “Ben ülkücüyüm, hapislerde yattım. Davamı ne sattım ne de ihanet edip transfer olmadım. Ama konuşmalarım Cumhur ittifakına zarar veriyormuş. Ordu’nun dertlerini anlatmayım mı, bu mu isteniyor? Tarım bakanı 665 bin ton rekolteden bahsediyor. Karadeniz de bu yıl o kadar fındık yok ki. Ne oldu ben fındık diye feryat ettim, Cumhurbaşkanım fındığa bizim istediğimizden de tüksek fiyat verdi.” Sanırım erken seçimin alt yapısı düzenleniyor.

Demek ki MHP’nin, AKP’ye desteği karşılıksız aşk misali imiş!.

Enginyurt, “ Diyarbakır’da bir AKP’li vekil MHP’yi HDP ile CHP’nin yanına koydu, onlarla birlikte andı ama bu Cumhur ittifakına zarar vermedi. Beni parti disiplinine uymamak ve MHP hakkında olumsuz davranış ve açıklamalarmaddesine göre ihraç etmişler. Öyle ya! AKP’yi ve Tarım Bakanını eleştirdi diye ihraç edecek halleri yoktu ya!”

Zaman zaman duygusallaşan C. Enginyurt, “Beni MHP’den ihraç ettiler. Ama vekilliğim devam ediyor. Beni ihraç edenler de bir gün MHP’den ihraç edilecekler. Bana arifeyi gösterip, bayramı göstermeyenleri Allah’a havale ediyorum.” sitemiyle Cumhurbaşkanına yağlar yakarak konuşmasını bitirdi.

Evet MHP’de bunlar oluyor. MHP’de ülkücülük böyle yapılıyor. MHP’yi eleştirmek olası ama Cumhur ittifakını, AKP’yi ve Cumhurbaşkanını eleştirmek İHRAÇ nedeni!.

NOT: “İyi Parti’ye gider misiniz?” Sorusuna: “Ben İyi Parti ve Meral hanıma neler dedim neler. Hangi yüzle giderim, yüzlerine nasıl bakarım” diyerek Bahçeli ve Erdoğan’a ince bir gönderme yaptı. Bahçeli ile Erdoğan’ın birbirlerine ne dediklerini bilince!..