Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan Altılı Masa için "Oturdular, konuştular, dağıldılar" yorumu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap gecikmedi. Enginyurt, "Boşuna sevinme. Oturduk, konuştuk, büyüyoruz ve kazanacağız" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'yı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayını kabul etmediği için terk etmesinin ardından "Oturdular, konuştular, dağılırlar demiştim. Bunun böyle olacağını aylar öncesinde zaten söylemiştik" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın sözlerine Depokrat Partili Enginyurt ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Altılı Masa) 'Oturdular, konuştular, dağıldılar.' demiş. Erdoğan boşuna sevinme. Oturduk, konuştuk, büyüyoruz ve KAZANACAĞIZ." cevabını verdi.

NE OLMUŞTU?

6'lı masada aday konusunda uzlaşının sağlanamaması üzerine İYİ Parti lideri Meral Akşener, Genel İdare Kurulu'nu toplama kararı aldı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, açıklamalarda bulunarak "İYİ Parti kıskaca alınmıştır, buna boyun eğmeyeceğiz. Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. Bu bizim temel ilkemizdir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını görüş bildirdiler. Biz Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isimlerini aday olarak belirttik. Ancak görüşlerimiz masadakiler tarafından reddedildi. Şahsi hırslar ön plana çıktı. Altılı masa millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Yavaş ve İmamoğlu başkanlarımıza sesleniyorum. Sizi göreve çağırıyorum.” dedi.

Editör: Yadigar Hanım