Elazığ'da yaşanan depremde enkazdan sağ olarak kurtarılan Aydın çifti o korku dolu anları anlattı. Nurdan Aydın depremden önce abdestli olduklarını ve eşinin enkaz altında yatsı namazını kıldığını söyledi.

Elazığ'da yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarma adına çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Şu ana kadar enkazdan kurtarılanların sayısının 42 olduğu vurgulanırken Aydın çiftinin yaşadıkları da olay oldu. Enkazdan sağ olarak kurtarılan Aydın çifti zor anlar yaşadıklarını eşi ile beraber çay içtikleri esnada depreme yakalandıklarını belirterek eşinin o esnada abdestli olduğunu ve yatsı namazını kıldığını ifade etti.

Yatsı Namazına Durdu

Nurdan Aydın ilk ifadesinde deprem esnasında salonda eşi ile beraber çay içtiklerini sarsıntı sırasında da birbirlerine sarılarak helallik istediklerini ve o anda enkaz altında kaldıklarını söyledi. Enkaz altında eşi ile birlikte abdestli olduklarını belirten Aydın, o halde eşinin yatsı namazını kıldığını ve kolonların altında kaldıkları esnada kendilerini doğal gaz borusu ve buzdolaplarının koruduğunu ima etti.

Zülküf Aydın da deprem anında kaçmayarak eşinin üzerine uzandığını ve sarsıntının durmasını beklediklerini belirtti. Binanın bir anda üzerlerine çöktüğünü ifade eden Aydın, etrafın çok fazla karanlık olduğunu ve o sırada yatsı namazına durduğunu belirtti.

Enkazdan sağ olarak kurtarılan Nurdan ve Zülküf Aydın çiftinin hastanede tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının da oldukça iyi olduğu kaydedildi.

Editör: TE Bilişim