CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin hazırladığı “İstanbul’daki Suriyeli Sığınmacılar, Geri Dönme Eğilimleri ve Beklentileri” başlıklı raporda şok gerçekler ortaya çıktı.

Gamze Akkuş İlgezdi, raporunda izlenimlerini şöyle aktardı:

“TÜRK HÜKÜMETİ TARAFINDAN ESİR ALINMIŞ HİSSEDİYORLAR”

“Siyasi partiler ve STK’lar aracılığıyla örgütlenen Suriyeli laik, demokratik muhalif kesimler, iktidarın Suriye’ye dönük ve Suriyeli göçmenlere ilişkin politikalarını sorunlu buluyor. Suriyeli toplumun aydın ve entelektüel kesimleri, sığınmacı konusunun AKP’nin kararı ve vicdanına bırakılmaması gerektiğini düşünüyor. Suriyeli sığınmacılar, Türk hükümeti tarafından adeta esir alındıklarını düşünüyorlar. Ne Avrupa’ya gitmeleri için kapılar açılıyor, ne burada insani koşullarda yaşamalarının koşulları yaratılıyor. Üstelik horlanıyor, aşağılanıyor, geri gönderilme korkusuyla yaşıyor ve gayri insani koşullarda çalışıyorlar.”

Bu ifadeler akıllara, “Çok savundukları ensar muhacir dedikleri Suriyeliler AKP iktidarını hedef aldı! Beslediniz kargayı şimdi gözünüzü oyuyorlar!” Sözünü getirdi.

Editör: TE Bilişim