Sevgili Okuyucularım. Seçimlere kısa bir süre kaldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtiğimiz 2018 tarihinden beri  kaç  maliye bakanı değişti sayısını ben hatırlamıyorum. 

Nebati’den önce Maliye Bakanlığı yapan Naci Ağbal ve Lütfi Elvan. Her ikisi de bilgi ve donanımları ile vatandaşta bir güven unsuru idiler. Ne yazık ki bilgi ve tecrübelerini pek yansıtamadılar. Yansıtmaya çalıştıkları anda da kendilerini kapının önünde buldular.

Son Maliye Bakanı Nurettin Nebati evlere şenlik. Şahsen ben bu Nurettin Nebati’nin bilgi birikiminin ve Mali konularda tecrübesinin olmadığını düşünüyorum. Geçmişte hiçbir Maliye Bakanının yapmadığı aculluklar sergilemekte ve ne dediğini kimsenin (hatta kendisinin bile) anlamadığı eline yazılıp verilen ne anlama geldiği belli olmayan cümleler kullanmakta bir beis görmüyor.

Geçtiğimiz hafta Nurettin Nebati ne demişti bir daha hatırlatalım

“NEOKLASİK EKONOMİ DÜŞÜNCESİNDEN EPİSTEMOLOJİK BİR KOPUŞU TEMSİL EDEN, HETEREDOKS YAKLAŞIM GÜNÜMÜZDE GİDEREK ÖN PLANA ÇIKAN DAVRANIŞSAL EKONOMİ VE NÖRO EKONOMİ İLE DAHA FAZLA ÖNEM KAZANMAKTADIR.”

Sevgili okuyucularım. Allah aşkına bu cümlelerden hanginiz ne anladınız. Aslında kimse de bir şey anlamadı. Bu konuşmadan kendisi de bir şey anlamadı eminim. Çünkü aynı konuyu gazeteciler irticalen tekrar etmesini istedikleri zaman danışmanının sülfe vermesine rağmen tekrarlayamadı.

Bu iktidar gerçekten Saray zevk-ü sefasına daldıkları tarihten sonra vatandaştan ve ülkede yaşanan gerçeklerden ‘Epistemolojik’ olarak kopmuşlar! Türkiye gerçeklerinden çok uzaktalar. Zannetmiyorum ama bu tür acullukları yaparak vatandaşın gerçek gündemini saptırmak gibi bir düşünce de olabilir. Paramız pula dönmüş. Raftan aldığınız bir malın fiyatı kasaya gelene kadar değişen bir ortamın konuşulmaması için beklide bilerek yapıyor olabilirler.

Konu Türk Lirasının değer kaybına gelince bakın neler oldu.

Türkiye’de 1 TL 9.5 Leva yapıyordu. Biz fakir Bulgaristan’a gidip alış veriş edip para bırakıyorduk. Sonra Ak Parti iktidara geldi 1 Leva 9.5 TL oldu. Olay tersine döndü. Şimdi Bulgarlar fakir Türkiye’ye geliyor ve Edirne’de ne bulurlarsa ucuza alıp götürüyorlar. Türk Lirasının değer kaybetmesi, Türkiye’yi komşu ülkeler nezdinde açık Pazar haline getirdi. Özellikle alış veriş için ülkemize gelen Bulgarların sayısı her geçen gün daha da artmaktadır.

Sadece Bulgarlar mı?

Geçelim Sarp sınır kapısına. Gürcistan parası 1 Lari 2002 yılında 1.30 TL ederken şu anda 1 Lari 6.65 Türk Lirası etmektedir. Gürcüler Sarp sınır kapısında Türkiye’ye akın akın alışveriş için gelmektedirler. Türk Lirasının ne hallere düştüğünü ip cambazını seyreder gibi seyrediyoruz.

Haydi hayırlısı diyelim. Mevlam Neyler? Neylerse Güzel Eyler…

 

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE