Genel Başkan Fatih Erbakan, ülke gündemini uzun bir süre meşgul eden zincir marketler konusuna değindi.

Erbakan konuşmasında: "... peki 3 harfli marketleri günah keçisi yaptınız da, bizzat devletini işlettiği, Sayın Cumhurbaşkanı'nın alışveriş yapıp tavsiye ettiği Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri'ne ne diyeceğiz? Tarım Kredi Kooperatifi Marketi'nde zam gelmeyen tek ürün 25 kuruşa satılan naylon poşet oldu. Poşet dışında diğer ürünlerde artış oranı %263'e kadar fırladı.

Tarım Kredi Kooperatifinde geçen yıl 8,75tl olan bir kilogram nohut, bu sene 24 liraya çıktı.

Geçen yıl 2,75 lira olan bir paket makarna, bu sene 11,5 liraya yükseldi.

Geçen sene 19,5 lira olan bir kilogram kaşar peyniri bu sene 147 lira oldu.

Geçen yıl 15 liraya satılan bir kilogram beyaz peynir bu sene 79 lira oldu.

Peki bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı'nın alışveriş yaptığı Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri'ne de aynı cezaları kesecek misin? 

Biz ne diyoruz? Diyoruz ki: bu hayat pahalılığının sorumlusu 3 harfli marketler değil, 3 haneli enflasyon oranlarıdır." ifadelerini kullandı.

rte market

Üsküdar Kısıklı’da evinin yakınındaki Tarım Kredi Kooperatif Marketi ziyaret edip, içerisindeki ürünleri inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, marketten alışveriş yapmıştı. Mağazada bulunan vatandaş ve çalışanlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da eşlik etmişti.

Yaklaşık yarım saat içeride kalan ve kasada nakit ödeme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alışverişinin ardından, "Tarım Kredi Kooperatiflerimiz burada gördüğünüz gibi çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun." demişti.

Editör: Bumin Kağan Muti