AKP, depremlerden etkilenen bölgelerde yapılan çalışmaları değerlendirmek için TBMM'de kapalı grup toplantısı gerçekleşirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekillerini üzecek bir haber verdiği öğrenildi. kulislere göre, 3 dönem kuralının işletileceğini belirten Erdoğan, "Listelere giremeyen arkadalar üzülmesin" dedi. 

Toplantıda, AKP’de milletvekili aday listelerinin oluşturulma çalışmalarına hız kazandırıldığı bildirilirken, listelerin 8 Nisan'da netlik kazanacağı öğrenildi. AKP milletvekillerine bir de bu süreçle ilgili broşürler dağıtıldığı öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Mart'ta Meclis'i feshetmesinin ardından milletvekili kesin aday listeleri 8 Nisan'da YSK'ya verilecek.

65 İSİM 3 DÖNEM KURALINA TAKILIYOR

AKP'de 65 isim 3 dönem kuralına takılıyor. Kurala takılan isimlerin başında eski Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Sekreter Fatih Şahin, Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AKP seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma Eski Bakanı Ahmet Arslan, MKYK üyesi Öznur Çalık, Yalçın Akdoğan, Yılmaz Tunç ve Cevdet Yılmaz geliyor.

"AKP'DE YENİLENME OLACAK"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz günlerde 3 dönem kuralı ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Şahsi fikrim; yüzde 60-70 oranında partide yenilenme bekliyorum. Ben de üç dönemliklerden biriyim. Benim şahsi hedefim bir kere daha aday olmamak. Şahsi kanaatim kural işletilmeli. Cumhurbaşkanı üç dönemliklerden bazı isimlerle çalışmak isterse, elbetteki takdir kendilerinin" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım