Eskişehir'de 2 gün önce yetersiz beslenme ve bakımsızlık nedeniyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Elif Nur T, hayatını kaybetti.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, 6 yaşındaki Elif Nur T'nin ölümünün şüpheli bulunması nedeniyle çalışma başlattı. Vefat eden Elif Nur ile ağabeyleri Yiğitcan T. (9) ve Metin T'nin (12), Fevzi Çakmak Mahallesi Uzunpınar Sokağı'nda amcası ve halasıyla yaşadığı eve giden ekipler, evin yaşamak için uygun koşullarda olmadığı tespit etti. 

Ekipler, hala Deniz T. ile başka bir suçtan aranan amca Sezer T.’yi gözaltına aldı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, aynı evde kalan çocuğun babaannesi Cihangül K.'nin yakalanması için de çalışma başlattı. Hala Deniz T. hakkında eziyet suçundan tutuklama talep edildi.

Yetersiz beslendikleri ve güçsüz düştükleri belirlenen iki erkek kardeş Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce korumaya alındı.

Baba Gökhan T. ve anne Sibel T.’nin cezaevinde tutuklu bulunmaları nedeniyle çocukların velayetinin halalarında olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN DAHA ÖNCE “BİRİLERİ ÇIKIP ‘AÇ KALDIK’ DİYOR” DEMİŞTİ

Erdoğan, geçtiğimiz mayıs ayında DEİK Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulunmuş ve "Birileri çıkıp 'aç kaldık' diyor, vicdansızlık yapma, ne aç kalması! Aç kalan filan yok, yeter ki bu noktada dürüst ol, samimi ol." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım