24 Haziran 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılır. Seçimin sonucundan öte, akıllarda soru işareti bırakan bir soru olmuştu o günlerde; Muharrem İnce 72 saat boyunca neredeydi? 

Henüz oy kullanılırken mühürsüz zarf skandalı patlamıştı. Oysa ki; miting meydanlarında bağıran bir adam vardı. "50 bin avukatımla mücadele vereceğim, YSK önünde yatacağım" diyen kişi idi o. İşte o kişi Muharrem İnce idi. Tam da soyadı gibi, ince-ince işlemişti adaylık sürecini.  Halkın sevgilisi olmuştu. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aklında soru işaretleri vardı kendisiyle ilgili. Çünkü kendisi de böyle bir algı operasyonu ile Genel Başkan olmuştu. Bir insanın yıldızının neden parlatıldığını iyi bilmekteydi. 

Seçim günü geldi çattı. Sonuçlar yayınlanmaya başladı. Gözler; geçen yerel seçimde Ekrem Bey'in helal terini sildiği, bir yandan da "ben sizin oyunuzu yedirmeyeceğim" diyerek verdiği görüntüyü beklemişti kendisinden ama sırra kadem basmıştı Sayın İnce. Bir otel odasında sızdı diyenler oldu, tehdit edildi diyenler oldu, yanındaki partilileri bekle dedi diye bekledi diyenler oldu. Velhasıl kelam, bu millet kendisine güvendi ama ne olduysa oldu ve bir milletin helal oyları uçup gitti göz göre göre. Kazandığını bildiği halde susan, korkak bir adam izlenimi bıraktı akıllarda Muharrem Bey! 

Erken seçim yakın ve mevcut düzeni yıkacağına can-ı gönülden inandığım aday  sayısı çok. Bununla beraber bir başka durum var. O da; Cumhurbaşkanı'nın tekrar aday olabilmesinin tek yolu erken seçim. Kazanabilmesinin tek yolu ise; hem ekonomi daha kötü olmamalı, hem de karşısında istediği rakip olmalı. Tam da bu hesapların yapıldığı günlerde, İnce bir TV kanalına katılır ve şovunu yapar. İnanan dostlar inanmakta serbest ama az da olsa siyaseti okuyabilen bizler, bu tiyatroyu hiç ama hiç beğenmedik ve inandırıcı bulmadık. 

Cumhurbaşkanı'nı sakın ola küçümsemeyin! Erdoğan, çocukluğundan itibaren siyasetle yoğrulmuş büyük bir siyasetçi. Ülkemiz siyasetine de istediği gibi ayar verebiliyor. Yazılı ve görsel basın elinde. Kalemşörleri var ve onlara verdiği talimatlarla, istediği gibi algı oluşturabiliyor. İnce'nin, geçen sene Aralık ayından bugüne dek ısrarla artan yine aday olma isteği yeşermeye başladı. Kendi partisi istemese de, Erdoğan rakibini belirlemiş gibi ve bu hamle CHP içinde büyük bir kavgaya gebe!

Sonuç olarak; Erdoğan İNCE bir ayar verdi siyasete yine ve sular çok ısınacak. Muharrem İnce, ısmarlama aday olabilir, ya da ortalığı karıştırır. Herkes sosyal mesafeyi bir kenara bıraksın ve safları sıkı tutsun. Bu seçim, köprüden önce son çıkış olacak!