Sn. Akşener daha partisini bile kurmadan Türkiye’nin gündemine girdi. Tıpkı 2002’de Sn. Erdoğan’ın girdiği gibi!

Köy, kent kahvelerinde, yolda, sokakta, parklarda konuşulan ortak nokta: Sn. Meral AKŞENER.

Kamuoyu ve sosyologların ortak görüşü, 2019’da ilk turda Sn. Erdoğan dahil kimse % 50’yi aşamayacak; partili ve çok yetkili Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalacak.

İkinci tur, eğer olağanüstü şeyler olmazsa Sn. Akşener ile Sn. Erdoğan arasında olacak.

Sonucu mu?

Asil Türk milletinin oyuna, müdahale etmek gibi bir saygısızlığım ve densizliğim söz konusu olamaz. Ama o asil millet ne yapacağını iyi bilir.

Fakat şu kesin bir yargı ki;

İşte zurnanın zırt dediği yer de orası.

İkinci tur, kader turu olmaya aday. O zaman şu kesin ki, Sn. Erdoğan umduğunu bulamayabilir.

Durum bu iken, Sn. Erdoğan her konuşmasında Sn. Kılıçdaroğlu’nu hedef almasına, her konuşmasında ona laf sokmasına rağmen, neden Sn. Akşener’in adını ağzına almıyor?

Neden olabilir acaba?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Kılıçdaroğlu’na “hadi çık karşıma” pasları verirken, adeta onun aday olası için her türlü oyunu kurmasına karşın neden kendisini zorlayacak olan Sn. Akşener’in adını bir kez telaffuz etmiyor?

Tahmin edebiliyor musunuz?

Sn. Erdoğan da biliyor ki, 2002 deki kendi durumu şu anda Sn. Akşener için de oluşmuş vaziyette.

2002 de Sn. Erdoğan’ın iktidara gelme şartlarını bizzat o günkü mevcut partilerin ve siyasi liderlerin tavır ve uygulamaları olmuştu.

Bugün Sn. Akşener’in popüler olması ve Türkiye’nin gündemine girmesi de bugünkü siyasi  liderlerin hal ve davranışları olmuştur.

Kaderden kaçılmaz. Hak, ne murat eylediyse o olacak.

Sn. Erdoğan, Sn. Akşener’in adını ağzına almamakla, onun adını anmamakla aklınca onu hesaba-kitaba katmadığını gösteriyor. Ama ya korku?

Allah bir kuluna, “Yürü ya kulum” demeye görsün. Yürüyüşü kimseler durduramaz. Tıpkı 2002 de Sn. Erdoğan’ın yürüdüğü gibi.

Siz milleti kör, sağır mı sanırsınız? Bu millet asildir, neciptir, kadirşinastır. Bu böyle biline. Millete ters düşen, önce gözden düşer. Sora mı? Eeee o kadarcık da siz kafa yorun ve biraz beyin jimnastiği yapın!

Esen kalınız.