Ayhan Oğan ‘şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, bakın beğenin beğenmeyin. Bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır’ sözleri ile Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik suç işlemiştir. Bu suçu kimlerle işledi? sorusu acilen cevaplandırılması gereken sorudur. Cumhurbaşkanı’nın ismini de bizzat kullanan bu vatan haini, Recep Tayyip Erdoğan’ı ise zor durumda bırakmıştır.

Ayhan Oğan, Cumhurbaşkanı’na iftira mı atıyor, birlikte mi hareket ediyorlar, biz derken kimleri kast ediyor? Ayhan Oğan’ın yardımcıları kimlerdir? Ayhan Oğan’ın alenen sarf ettiği ‘şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz’ derken o biz kelimesinin içerisinde kimler olduğunun hesabını Türkiye Cumhuriyeti Savcıları bu sözlerin sahibine zaman kaybetmeden derhal sormak zorundadır. Açıklığa kavuşturulması gereken bir durumdur, geçiştirilemez. Yeni bir devlet bir kişi ile kurulamaz? Önüne gelen herkes bu şekilde haince çıkıp televizyonlarda konuşamaz. Türk Milleti’nin sinir uçlarına basan bu söylemler cezasız kalamaz. AKP’li birçok seçmen de bu vatan hainine karşı olacağını düşünüyorum. Gereken suç duyurusunu ise Erdoğan’ın avukatları aracılığı ile yapacağı kanaatindeyim.

AKP MEDET UMUYOR

AKP yeni politikalar üretemediği için tükenme sürecine girmiştir. Erdoğan bu çöküşü metal yorgunluğu olarak adlandırmış ve çöküşün sinyallerini üstü örtülü olarak vermiştir. Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım hükümetlerinden anlaşılan memnun değil. Haklı olarak çöküşün önüne de geçmek için kolları sıvadı veee her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım söyleminden sonra Bahçeli’den medet umar hale geldi, işbirliği sürecine girdi. Değişim politikasını partililere işaret buyurdu. Çöküş sürecinde olan Bahçeli’ de, kendisinin kurtuluşunu, AKP’ye payanda olmakta buldu ve balıklama atladı. Zaten seçmenler de Bahçeli’yi koltuk değneği suçlaması ile eleştiriyorlardı. 

ERKEN SEÇİM Mİ?

Ortak çıkarları için Bahçeli’ de, kendi parti tüzüğüne aykırı hareket edecek kadar ileriye gitmiştir. Koltuk uğruna Parlamenter sistem yerine başkanlık sistemi önerisini savunmaktan kaçınmamıştır. Kendisine yaptığı yanlışı hatırlatan ülkücüleri de MHP’den tasfiye ederek budamakta hiçbir sakınca görmemiştir. Hesap az olsun, benim olsun. Metal yorgunluğu adı altında AKP’de başlatılan tasfiye süreci ise değişim politikası işaret edilerek atlatılmaya çalışılıyor. Pasifize edilenlerin ise, partide kırılma sinyali veren bir fay hattı oluşturdukları da gözlenmektedir. Bu gerçekler karşısında AKP’nin 50 artı 1 çıtası daha şimdiden zora girdi. Fay hattının daha da gerileceğinden korkan iktidar her an erken seçim kararı alabilir.

LİDER ARAYIŞI

Referandum ve sonrasında büyük şehir ve batı illerinde yaşayan seçmen tercihlerinde anlamlı bir değişiklik olmuştur. Her geçen gün yeni parti, yeni lider arayışı sesli bir şekilde konuşulur hale gelmiştir. Seçmenler yeni lider arayışındalar. Parti içi muhalefetin sesini önlemek için Kılıçtaroğlu da, atak yaparak haklı adalet yürüyüşünü başlatmıştır. Bu yürüyüş, seçmenlerde, kendi konumunu akrediteye yönelik bir hareket olarak ister istemez algılanmıştır.

O KALPLERE OYNADI

Parti kurmadan önce yaptığı meydan okumalar seçmende yeni bir heyecan oluşturdu. Toplantılarına yönelik yapılan her türlü engellemeleri, seçmenin kalbine seslenerek avantaj haline getirdi. Naif davranışlar, soft konuşmalar, tane tane anlatım ve halkla kurduğu diyalog, siyasette yeni bir dil başlattı. Evet Meral Akşener, vakur, cesur, mert çıkışları ve sempatik tavırları ile gönüllerde taht kurmayı başardı. Toplumun her kesimine hitap ederek, iktidara alternatif, yumuşak bir siyaset dili ile politika izlemesi beklenen Meral Akşener’in, yükselişi karşısında, yeni politikalar ve açılımlar getiremeyen, kutuplaştırıcı siyaset dili kullanan AKP’nin düşüşe geçmesi çok dikkat çekici bir tespittir.

ÇANLAR KİMİN İÇİN

Özellikle genç ve bayan seçmende sevgisi her geçen gün artan ana şefkati ile seçmenlere yaklaşan Meral Akşener, hem AKP, hem de MHP’nin her geçen gün korkulu rüyası haline geliyor. Güncel siyasetin nabzı da bu yönde atmaktadır. Politikası tükendiği için çöküş sürecine giren AKP de, kaçınılmaz sonun çanları mı çalmaya başladı sorusuna seçmenin vereceği cevap, tercihlerine de etki edecektir. Saygılarımla…09.08.2017

Bağımsız Bld. Mcl. Üyesi