Son günlerde yaptığı açıklamalar ile tutarsızlıklar sergileyen Bahçeli’nin bir psikolog ve psikiyatrist tarafından muayeneye ihtiyacı mı bulunuyor? Türkiye gündeminden düşmemek ve seçim barajından kurtulmak için sarıldığı Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sistemi önerisi ile Erdoğan’a büyük bir kazık attığı halk arasında yaygın olarak konuşuluyor.

Daha önce %35-45 seçmen oyu ile mecliste % 65 civarında milletvekili sayısına sahip olan AK Parti, bu öneri ile her geçen gün ecel terleri dökmekte, bakanların mitinglerine ilgi azalıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise uykularının kaçtığı, söylemlerinde hatalara düştüğü halk tarafından biliniyor.

AK Partide anket sonuçları karşısında ağızları bıçak açmıyor. Devletin tüm yetkisi kullanmasına rağmen Meral Akşener’in yükselişini durduramayan AK Parti hükümetinin başı, şimdi de akıllıca politika izleyen Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile zorda.

İYİ Parti ile birlikte MİLLET ittifakını oluşturan 4 partili ittifak karşısında her gün büyük bir kaygı duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık önerisini ortaya atan Bahçeli ile yüzde 50+1 kişiyi bulamayacağını görünce Büyük Birlik Partisini de yanına alma ihtiyacı duydu.

CHP demokrasinin işletilmesi için 15 Milletvekilini İYİ Parti için görevlendirmesi, sonrasında da her kesimin beğendiği Muharrem İnce’yi aday göstermesi atak üstüne atak olarak seçmen gönlünde yer etti. İnce’nin coşku ve espri dolu konuşma tarzı seçmenleri tatil modundan kurtarıp sandığa çekeceği gözleniyor. Demokrasiye ve bilime önem veren ilk açıklamaları, öğrencilere 2 resmi bayramda 500 TL. harçlık önerisi daha şimdiden etkin bir katalizör oldu.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Şeker Fabrikalarının haraç mezat satışına karşı duruşu ve üretime önem veren açıklamaları ile özellikle AK Partiye giden Saadet oylarını her geçen gün kazanmaktadır. Abdullah Gül ile ilgili isim önerisi her ne kadar gerçekleşmese de kendisinin aday olup 100 bin imza barajını aşarak aday olması milli görüşçü seçmenlerin yanı sıra kararsız seçmenler üzerinde de büyük etki yarattı. Şimdiye kadar neden bu derece aktif olmadığı konusunda da kendisi eleştiriliyor.

Seçimlerde tek rakip, CHP ile mücadele eden Erdoğan’ın karşısına, 4 rakip daha çıktı. Bunun sonucu kimyası bozulan bir kişilik hüviyetine bürünen Sn. Cumhurbaşkanı kendisine oy vermeyenleri münafık olduğunu söyleyiverdi. Millet FETÖ söyleminden sıkıldı, bilimsel konuşmalara susadı.

Cumhurbaşkanlığının en kuvvetli adaylarından Meral Akşener anında tepkisini göstererek çatışma istemeyen, kavgadan uzak, bilim ve teknoloji ile uğraşan, sevgi dolu, barışık bir dünyada yaşamak isteyen sağduyulu ve kararsız seçmenlerin gönlünde taht kurdu. Yaptığı mantıklı açıklamalar ve özellikle 4-5 milyon civarında dar gelirli yurttaşların kredi borçlarını silmeye yönelik önerileri, samimi tavırları, gerçekçi söylemleri ve çözüm önerileri ile seçmenler üzerinde muhteşem bir etki yarattı. Cesur çıkışlarından etkilenen hemcinsleri, kendi düşüncelerini açıkladığı için Meral Akşener’i, canı gönülden destekliyorlar. Cumhurbaşkanlığı Sarayını Üniversite olarak kullanılacağını açıklaması, Taylan Yıldız gibi bilim aşığı olan C Kuşağı olarak da adlandırılan gençleri heyecanlandırmaya yetti.

gözünde yeterli politikalar üretemeyen, Bahçeli’nin Parti görüşlerine ters düşen açıklamaları, imza atan kişilere yaptığı FETÖ yakıştırmaları dikkate alındığında, Cumhurbaşkanlığı ittifakı, bu şekilde izlenen politikalar sonucu kaybeden taraf olurken, Millet İttifakı kazanan taraf olma yolunda emin adımlarla her geçen gün ilerliyor. Gün ola harman ola… Milletin gönlünde taht kuran adaya başarılar.