Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçmesinden sonra seçimler yabancı basının da gündemine oturdu.

Birçok farklı ülkeden medya kuruluşları Türkiye’deki seçim süreci ile ilgili analiz yayınlarken, İngiliz bulvar gazeteleri de yaşananları ve gelişmeleri okurlarına duyurmaya başladı.

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Mail, “Sonunda Erdoğan döneminin sonu mu geliyor? Türkiye cumhurbaşkanı Mayıs ayında yapılacak seçimlerden önce anketlerde 10 puan geride” başlığını kullandı.

Erdoğan’ın 2003-2014 yılları arasında başbakan olarak görev aldığını ve sonrasında da cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Daily Mail, “14 Mayıs’taki seçimlerde iktidarının en zorlu mücadelesiyle karşı karşıya” ifadesine de yer verdi.

Gazete, “Türkiye cumhurbaşkanının 20 yıllık iktidarı Mayıs ayındaki seçimlerden önce deprem yardım çalışmalarındaki başarısızlık dolayısıyla riskli bir konumda. 20 yıl boyunca iktidarda olan Erdoğan, üçüncü dönemini elde etmeye hazırlanıyor” yorumunda bulundu.

ERDOĞAN’I BÖYLE ANLATTILAR

Gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, “Hakları ve özgürlükleri genişleten bir reformist olarak çıktığı yolda Avrupa Birliği üyelik müzakerelerine de başladı. Fakat daha sonra yön değiştirdi ve muhaliflere baskı uyguladı, medyayı boğdu ve demokrasiye hasar veren yasaları getirdi” ifadesini kullandı.

Daily Mail’den Chris Jewers’ın kaleme aldığı makalede, 1994 yılında siyaset sahnesine atılan Erdoğan’ın diplomasi konusunda da hem arabulucu hem de kışkırtıcı pozisyonlarında yer aldığı belirtildi.

Editör: Ali Özyiğit