Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nureddin Nebati ile kötü giden ekonomiyi, daha önce de Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini verdiği Mehmet şimşek'e emanet etti. Erdoğan'ın daha önce Mehmet Şimşek'i "dolandırıcılıkla" suçladığı video gündeme bomba gibi düştü.

Erdoğan 2019’da bir mitingde yaptığı konuşmada, kurucuları aralarında eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu İstanbul Şehir Üniversitesi yönetimini Halkbank’ı dolandırmaya çalışmakla suçladı. Olayda Davutoğlu ile birlikte hareket ettiğini söylediği Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’in dürüst olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Kimin ne olduğunu yaptıklarıyla öğrenin. Bitmedi. Ve bunlar Halk Bankası'nı da dolandırmaya çalışıyorlar" dedi.

"HALK  BANKASINI DOLANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Erdoğan o konuşmada şunları söyledi:

“Öksüz, yetimin hakkını kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun başkanı sıfatıyla bunu sağlıyor. Peki bu nasıl doğruluk? Peki yanında kim var? Yine bir başka isim o da Sayın Babacan var. Onun da imzası var bu işin altında. Başka kim var? Mehmet Şimşek var

Bitmedi ve bunlar Halk Bankası’nı da dolandırmaya çalışıyorlar. Halk Bankası’ndan bunlar kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası bunlara ciddi bir kredi veriyor fakat ödeme planlarında maalesef bunlar Halk Bankasına ödemelerini yapmıyorlar. Tabii Halk Bankasına ödemelerini yapmayınca, banka da bu defa kendilerini sürekli olarak uyarıyor. Şu anda Halk Bankasına olan borçları aklımda kaldığı kadarıyla 417 milyon noktasında."

Editör: Yadigar Hanım