Cumhurbaşkanı Erdoğan, Panorama 25 Aralık Kahramanlık Müzesi, Şehitkamil Vadi Park, AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, Gaziantep Havalimanı yeni terminal binası ile yapımı tamamlanan projelerin açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Gaziantep'teki konuşmasında Suriyeli mülteciler sorununa değindi.

Erdoğan, “Kapılarımızı bugün de yarında açarız” ifadelerini kullandı.

Bu ifadeler tepkilere neden oldu.

“YARIN DA BUGÜN DE KAPIMIZI AÇARIZ”

Konuşmasında Suriyeli sığınmacılarına değinen Erdoğan, "Kardeşlerine düşman nazarıyla bakan bir Bay Kemal yok burada. Tam aksine biz sevgililer sevgilisinin ve Rabbimizin emri ilahisi mucibince "Muhakkak ki müminler kardeştir" Biz kardeşlerimize gönderecek yer aramayız. Eğer silahlardan kaçmışlarsa, ölüm saikiyle evlerini terk etmişlerse kapılarımızı bugün de açarız yarın da açarız.” dedi.

“ÜLKEMİZDE 5 MİLYON SURİYELİ VAR”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da vurgu yapan Erdoğan, “Ülkemizde 5 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz var. Bay Kemal bundan rahatsız onun kardeşlik diye bir anlayışı yok. Onlar bu ülkedeki vatandaşlarına da zaten böyle davranıyorlar. Elektriği bedava verecekmiş. Be hey cahil elektriği bedava hakkına belediye başkanı sahip mi? Elektriği veren biziz, biz. Be hey cahil. Zaten hayatınız yalan. O zaman Adanalı çiftçilerimize bedava elektrik versinler, elini tutan mı var? Seçimlerden önce suyu bedava vereceğiz dediniz. Neyi bedava verdiniz? Hiçbirisini.“ şeklinde konuştu.

Öte yandan Gaziantep’te sınıra yakın bölgelerden biri olduğu için oldukça Suriyeli sığınmacı alan bölgelerden biri. Ayrıca bölgede 400 binin üzerinde sığınmacı olduğu biliniyor.

Editör: TE Bilişim