Yayınlanan kararnameyle OECD Daimi Temsilcisi Erdem Başçı merkeze çekilirken yerine Sabah Gazetesi yazarı Kerem Alkin getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Büyükelçiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 4 uluslararası örgüt daimi temsilcisi ile 22 ülke büyükelçisi merkeze alındı. Merkeze çekilen uluslararası örgüt daimi temsilciliklerine ve 26 ülke büyükelçiliğine atama yapıldı.

Kararnameyle, AGİT Daimi Temsilcisi Rauf Engin Soysal, OECD Daimi Temsilcisi Erdem Başçı ile Dünya Ticaret Örgütü Daimi Temsilcisi Kemal Madenoğlu merkeze çekildi. AGİT Daimi Temsilciği'ne Hatun Demirer, OECD Daimi Temsilciliğine Kerem Alkin, DTÖ Daimi Temsilciliğine ise Alparslan Acarsoy atandı. Almanya, Fransa, İsviçre, İsrail, Lübnan ve Yemen'in de aralarında bulunduğu 22 ülkenin büyükelçisi merkeze çekildi.

Almanya ve İsrail hariç merkeze çekilen tüm ülke büyükelçileri ile Libya, Tunus, Uruguay, Panama, Togo, Tanzanya ve Tacikistan büyükelçilerine atama yapıldı. Tanzanya Büyükelçiliğine AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu getirildi.

Yayınlanan kararnamede OECD'ye dikkat çeken bir isim atandı. OECD Daimi Temsilcisi Erdem Başçı'nın merkeze çekilmesinin ardından yerine iktidara yakın Sabah gazetesinde ekonomi yazıları yazan Kerem Alkin getirildi.

İşte o karar:

Editör: TE Bilişim