Usta gazeteci Emin Demirel’in sahibi olduğu Milliyetçi haber sitesi turkulak.com.tr ‘de yer alan bir yazı adeta gündemi sarstı.

“Recep Tayyip’in çenesini kim kırdı?” Başlıklı yazıda ilginç detaylar ve resimler yer aldı.

Yazı şu şekilde:

Başlık ilgi çekici… Bunun nedeni hem yazı konusu olması, hem de ilgi çekmesi!…

Gerçekten Sayın Erdoğan’ın çenesini mi kırdılar diye düşünüyorsunuz? Bunun cevabını ayrıntılı öğrenmek isteyen meraklı okuyucularımız, Hayri Ülgen’in BABA HAYRİ “Gollerin Efendisi, futbolun beyefendisi” adlı kitabına göz atmalılar. Hayri Ülgen, söz konusu kitabında Sayın Erdoğan’a ” dostum” derken, bir spor karşılaşması sırasında çenesini nasıl kırdığını da yazmaktan imtina etmemiş.

Kitabın 54. sayfasında Sayın Erdoğan’ın “çenesini nasıl kırdığımı gösterirken” yazılı fotoğrafını da kullanmayı ihmal etmemiş. 55. sayfada ise maç sırasında ÇAPA Spor’un golcüsü olarak yer aldığını ancak bir türlü “İETT’nin geçilmez stoperi Tayyip’i uzun boyumla avlayabileceğimi düşünüyordum” diyerek kaleme alan Hayri Ülgen, maçın 20. dakikasında şimdiki Cumhurbaşkanımız, o tarihte İstanbul Belediyesi’ne ait İETT Spor’lu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çenesini nasıl kırdığını şöyle anlatıyor:

“Maç başladı. İETT müthiş oynuyor. Tayyip de… Onlar 1-0 öndeler… Bizim mutlaka kazanmamız, gol hatta goller atmamız lazım… Atamıyoruz. Çalışıyorum, didiniyorum ama Tayyip’i bir türlü geçemiyorum. Adeta kale gibi.

Maçın bitmesine 20 dakika var. İkili mücadeleye girdik. Sinirlendim bir an için. Geçirdim dirseğimi suratına. Yere düştü acı içinde kıvranıyor. Takım arkadaşları bağırıyor. “Çenesi kırılmış” diye. Yıkıldım… Yerde yatan dostum Tayyip’ti. .. O oyundan çıktıktan 2-3 dakika sonra golümü de attım. Maç 1-1 bitmişti. Ama finale çıkamadık. Çıkmak için bir gol daha gerekiyordu. Bu skorla aradan Anadolu Hisarı sıyrılmış, şampiyon olmuştu.”

Bence unutulman, müthiş bir anı olmuş. Nasıl bu kadar komu oyunun gözünden, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın çenesinin kırılması” kaçmış anlamak mümkün değil. Benzer bir anıyı yaşasam bende yazardım. Ama öyle kıyıda köşede değil, manşetten, manşetten.. Ne de olsa bir spor müsabakasında yıllar önce de olsa, gol atmak uğruna Sayın Cumhurbaşkanı’nın çenesini kırmış. Ne diyelim, “geçmiş olsun”..

Sayın Ülgen’in genç bir futbolcu iken yaşadıklarını merak edenler bu kitabı mutlaka okusun..

Editör: TE Bilişim