İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 2023 Nisan ayı ‘Mali Tablo’sunu açıkladı. Tabloda, Erdoğan’ın korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nın nisan ayı harcamaları dikkat çekti.

EGM verilerine göre, 2023’ün ilk 4 ayında Cumhurbaşkanı koruma gideri toplam 832 milyon 285 bin TL oldu. Aynı dönemde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Cumhurbaşkanı koruma gideri ise günlük toplam 29 milyon TL’ye yükseldi. Erdoğan’ın korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nın seçim dönemini kapsayan nisan ayı boyunca günlük harcamaları isee 10 milyon 614 bin TL oldu.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığının günlük harcamalarını geçmiş yıllarla karşılaştırdı.

EGM’nin verilerine göre, daha önceki tablo şöyle idi:

2023 Ocak 99 milyon 991 bin 
2023 Şubat 168 milyon 761 bin 
2023 Mart 245 milyon 098 bin 

KORUMA SAYISI GİZLİ TUTULUYOR

Erdoğan’ı ve Beştepe’yi koruyan koruma sayısı yıllardır gizli tutuluyor. Milletvekillerinin bugüne kadar verdiği “Sarayları ve Erdoğan’ı kaç koruma koruyor?” soru önergelerine  hiç yanıt verilmedi.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı “Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.” olarak ifade ediliyor.

Editör: Yadigar Hanım