2022 Dünya Kupası finali siyaset, sanat ve spor dünyasından birçok ünlü isim Katar'da buluşturdu. 

Dünya Kupası Finalinde Arjantin ile Fransa karşılaştı. Normal süresinde 2-2 sonuçlanan, uzatmalarda ise 3-3 biten mücadeleyi Arjantin penaltı atışlarıyla kazanarak, dünya şampiyonu oldu.

Arjantin solcu Devlet Başkanı Alberto Angel Fernandez, Dünya kupası final maçını ekonomik kriz içindeki ülkesinde, deniz aşırı Katar’a gitmek yerine evinde ailesiyle takip etti. 

Ülkesindeki ekonomik kriz nedeniyle gereksiz harcamadan kaçınmak için böyle bir karar aldığı belirtilen Fernandez, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Milyonlarca vatandaşım gibi finalin keyfini evimde çıkaracağım" ifadelerini kullanmıştı.

Fernandez paylaşımında, "Milyonlarca vatandaşım gibi ben de Dünya Kupası finalinin keyfini evimde çıkaracağım. Halkımla birlikte bu harika anı eskisi gibi yaşayacağım. En iyilerimiz sahada, şanlı bir taraftar tribünlerde olacak." ifadelerini kullandı.

Tarihi finali evden izleyen Arjantin Devlet Başkanı sosyal medyanın dilinde

ERDOĞAN MAÇI TRİBÜNDEN İZLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da Arjantin ile Fransa arasında oynanan Dünya Kupası finalini Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin daveti üzerine tribünden takip etti. Erdoğan, Al Bayt Stadı'ndaki açılış töreni ve maçını da protokol tribününden takip etmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emannuel Macron da tribünde maçı izleyenler arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 Dünya Kupası finali için Katar'da - Dünya  Kupası Spor Haberleri

Editör: Yadigar Hanım