“Ülkemizde enflasyon değil, fiili bir hayat pahalılığı sorunu var” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Ekim 2021 günü İstanbul Kısıklı'daki evinin yakınında bulunan Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasında fiyatların uçtuğu belirlendi.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve torunu Canan Aybüke'nin de kendisine eşlik ettiği alışverişte, iki alışveriş arabasını gevrek, kuru meyve, bisküvi, gofret ve meyve suyu gibi ürünlerle doldurmuş, toplam 1002 lira ödemişti. Erdoğan, market çıkışında yaptığı açıklamada ise “Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler, kalite, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer” ifadelerine yer vermişti.

Erdoğan'ın market alışverişi sırasında, bisküvi, gofret ve kraker ürünlerinin yer aldığı reyonun önünde çekilen fotoğraftaki ürünlerin son 10 aydaki fiyat artışı ortaya çıktı.

İşte son dönemde vatandaşlara ‘biraz daha sabır’ çağrısı yapan ve enflasyondaki düşüş için 2023 yılını işaret eden Erdoğan’ın poz verdiği reyondaki ürünlerin fiyat değişimi:

Öte yandan hafta içinde Temmuz ayı enflasyonunu açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yıllık enflasyonun yüzde 79,60 ile 24 yılın zirvesine çıktığını ortaya koymuştu.

Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise tüketici enflasyonunun temmuzda yıllık yüzde 176,04 olduğunu açıkladı.

Editör: Yadigar Hanım