Erkeklerin gelin olduğu, dünyanın en büyük anaerkil toplumunu biliyor muydunuz ? 
Bu toplumda, erkekler eşlerinin evlerine taşınıyor. Hatta mirası kadınlar alıyor. Endonezya'nın Batı Sumatra bölgesinin,
dağlık kesimlerinde yer alan, 
Minangkabau toplumunun kültürünün temelleri, Koto Batu Krallığı’nı kuran Muharajo Draco'nun, 12. yüzyılda vefat etmesiyle atıldı.
Üç eşi olan Draco'nun, üç tane de çocuğu vardı.
İlk karısı Fatih İndo Jalito, kocasının ölümünden sonra çocukların bakımını üstlenerek, anaerkil toplumun temellerini attı.
Minangkabaularda, damat kadının evine taşınıyor. Başlık parası, damadın meslek ve eğitim durumuna göre belirleniyor. Düğün günü damat evinden alınarak, gelinin evine getiriliyor ve İslami kurallara göre nikah kıyılıyor.
Kadınlar ise evlendiği andan itibaren, sosyal ve ekonomik imtiyazlar elde ediyorlar. Bu sebeple, evin reisi olarak toprak mülkiyeti ve akrabalık ilişkileri gibi önemli konuları da yönetiyorlar.

ee1
Ayrıca anlaşmazlıkları çözmekte , evlilik ilişkilerinde ve törenlerde etkin bir rol oynuyorlar. Minangkabau erkeklerinden ise eve düzenli gelir sağlamaları ve çocukların masraflarını karşılamaları bekleniyor. Çoğu erkek iş bulmak için köyleri terk ediyor ve eve nadiren uğruyor. Anaerkil gelenekler olması sebebiyle, erkeklerin evin idaresi konusunda söz hakları yok.

end

Editör: Habererk Com