Artı Bir Araştırma, yaptığı son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı.

Son seçim anketlerinin sonuçları açıklandı. Her açıklanan seçim anketi Cumhur İttifakı’nın kaybedeceğini ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim sözleri karşısında kendi vekiline "Ne seçimi! Hayır, ne alakası var.” dediği öğrenildi.

Seçim tarihi yaklaştıkça seçim anketleri şirketleri de gaza bastı. Her çıkan seçim anketinde Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'nın gerisinde kalıyor. Bu kapsamda açıklanan son seçim araştırmasını Artı Bir Araştırma gerçekleştirdi.

Araştırmaya göre oy oranları şöyle oldu:

Şirketin ocak ayı sonu itibariyle yaptığı son seçim anketi sonuçlarına göre Millet İttifakı’nın alacağı olası oy oranı %42,6 olarak duyurulurken Cumhur İttifakı onun 4 puan gerisinde % 38,3 oranında oy alabileceği gözlemleniyor. Bu durum Cumhur İttifakı açısından oldukça vahim bir tablo ortaya koydu.

"SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞACAKSINIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basına kapalı olarak AKP'li vekillere yaptığı son toplantının içeriği hakkında kulis bilgileri paylaşan Milliyet’ten Önder Yılmaz’ı bir AKP’li vekilin "seçim sathı mahallindeyiz" sözlerine sert sözlerle karşılık verdiği ileri sürdü. Habere göre Erdoğan'ın, bir milletvekilinin "seçim sathı mahallindeyiz" sözleri karşısında "Ne seçimi! Hayır, ne alakası var. Seçim 2023'te zamanında yapılacak. Ama siz seçim varmış gibi çalışacaksınız" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim