Yeniçağ’dan Serkan Talan’ın haberine göre, ABD’de Ermeni asıllı müzisyenlerin kurduğu ve her fırsatta Ermenistan’ın yalanlarını savunan System Of A Down adlı grup geçtiğimiz günlerde skandal bir şarkı yayınladı. Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivil katliamlarını görmezden gelen grup, yayınladığı şarkı ile Ermenistan askerleri için bağış toplamaya çalışıyor.

ABD’nin Kaliforniya kentinde 1994 yılında Ermeni asıllı müzisyenlerin kurduğu metal grubu System of A Down, 15 yıl aradan sonra piyasaya skandal bir şarkı ile döndü. Ermeni asıllı grup, 27 Eylül’den bu yana Azerbaycan ile çatışma halinde olan ve her fırsatta ateşkesi bozarak Azerbaycan Türkü sivillere saldıran Ermenistan’a destek için bir şarkı yayınlayarak bağış topluyor.

Grubun, video paylaşım sitesi Youtube üzerinden yayınladığı “Protect the Land” (Ülkeni koru) isimli şarkının klibinde Ermenistan askerlerinin görüntüleri de yer alıyor. Şarkının sözlerinde ise Ermenistan askerlerinin “sadece kendilerini korudukları” savunularak Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivil katliamları görmezden geliniyor.

ERMENİSTAN İÇİN BAĞIŞ TOPLUYORLAR

Her fırsatta Ermensitan’ın yalanlarını savunan System Of A Down grubu, yayınladığı videoda bir de bağış butonu açtı. Yapılan bağışların Ermenistan askerine gönderileceği belirtilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev hakkında skandal ifadeler yer alıyor. Öte yandan bağış bölümünde “Tüm işlem ücretleri YouTube tarafından karşılanmaktadır” ifadelerinin bulunması da dikkat çekti.

Kliplerini YouTube üzerinden yayınlayan grup, "Yıllar sonra 2 yeni şarkı yayınladık. Şarkılarımızda Karabağ ve Ermenistan’dan bahsettik. Destek bekliyoruz. Yardımlar Karabağ ve Ermenistan’daki ihtiyaç sahipleri ve askerler için kullanılacak" ifadeleri yer aldı. Müzik grubu ayrıca, şarkıların indirilmesini de ‘hayır işi’ olarak nitelendirildi. 6 Kasım tarihinde yayınlanan video 4 milyon 18 bin defa izlenirken, 113 bin dolar bağış toplandığı öğrenildi.

HER FIRSATTA ERMENİ YALANLARINI SAVUNUYORLAR

ABD’de kurulan System Of A Down grubu, her fırsatta başta sözde Ermeni Soykırımı olmak üzere Ermenistan’ın yalanlarıyla ilgili propaganda yapmasıyla biliniyor. Grup, 2000’li yılların başlarında, Türkiye’de kazandığı geniş hayran kitlesini, Ermeni yalanlarını savunmalarının ortaya çıkması ile kaybetti. System Of A Down’un bir dönem Türkiye’de de konser vereceği iddia edilmiş hatta grubun vokalisti Serj Tankian, Türkiye’de konser vermek istediklerini belirtmişti.

Editör: TE Bilişim