Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile işbirliği yapma kararı alan Esad’a bağlı askerler Türkiye sınırının yakınlarına konuşlandı. Haberi duyuran İngiliz haber ajansı Reuters, Suriyeli askerlerin ellerinde Suriye bayraklarıyla sınıra yakın bölgeye konuşlandığını fotoğraflarla ortaya çıkardı. Fotoğraflarda Suriye askerlerinin ellerinde Suriye bayraklarıyla sınıra yakın bölgeye konuşlandığı görüüyor.

Suriye ordusundan Ali el-Nasır isimli bir yüzbaşı ise; ABD merkezli haber ajansı Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, "Fırat'ın doğusunda konuşlandık ve burası Türkiye sınırına paralel" dedi.

Esad askelerinin konuşlandığı bölgede, Rus askeri helikopterleri devriye attı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta İran’ın başkenti Tahran’da Rus lider Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüşmüş, bu görüşme sonrasında güvenlik tehdidi sebebiyle Suriye’ye bir operasyonun gündemde olduğunu vurgulamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayıs ayında Suriye Demokratik Güçleri’ni bölgeden uzaklaştırmak için yeni bir askeri operasyon yapılacağının sinyalini vermişti. Ankara, Türkiye-Suriye sınırında 30 kilometrelik bir güvenli bölge oluşturmayı ve Türkiye’deki Suriyeli mültecileri taşımayı planlıyor.

Editör: Yadigar Hanım