Gürcistan Özel Cezaevi Servisi'nin yaptığı açıklamada, Saakaşvili’nin Tiflis’te bulunan Vivamedi Kliniğinde aylardır devam eden tedavi süreci ile ilgili görüntünün paylaşılmasına karar verildiği aktarıldı.

Saakaşvili’nin klinik çalışanlarına karşı zorluk çıkardığının ifade edildiği açıklamada, eski cumhurbaşkanının sağlık personeline karşı “saldırgan” davranışlada bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Söz konusu görüntüde, amacı adaletin uygulanmasını engellemek, toplumu ve uluslararası ortakları yanıltmak olan Mihail Saakaşvili’nin sahte davranışları açıkça görülüyor.” ifadelerine yer verildi.

"Tutukluluk sürecini şeffaf bir şekilde yürütüyoruz"

Gürcistan Adalet Bakanı Yardımcısı Beka Dzamaşvili de yaptığı açıklamada, Saakaşvili’nin tutukluluk sürecinin açık ve şeffaf bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Saakaşvili’yi yaklaşık 1500’den fazla kişinin ziyaret ettiği bilgisini veren Dzamaşvili, Saakaşvili’nin durumu hakkında düzenli olarak Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) kurumlarını bilgilendirmeye devam ettiklerini aktardı.

Ne olmuştu?

8 yıl sonra 1 Ekim 2021’de ülkesine geri dönen Saakaşvili, hakkındaki hapis cezaları nedeniyle gözaltına alınarak Rustavi kentindeki hapishaneye götürülmüştü. Gürcistan Savcılığı ise 2007’de muhaliflerin mitingini dağıtmak, İmedi televizyon kanalının kurucusu Badri Patarkaçişvili’nin mal varlığına el koymak, yolsuzluk, görevi kötüye kullanmak ve bir milletvekilini dövdürmekle suçladığı Saakaşvili hakkında tutuklama kararı çıkartmıştı.

Editör: Bumin Kağan Muti