Tüm resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumlarını kapatma kararı, pandeminin başından beri ilk kez alınan bir karar.

Bu kararla birlikte gözler Eskişehir’e çevrildi.

Eğitim düzeyi yüksek bir şehirde vaka sayısındaki bu patlama neden gerçekleşti?

İDDİALAR KORKUNÇ?

Bilindiği gibi FOX TV’nin fenomen dizisi “Savaşçı” Eskişehir'de çekiliyor. Bordo Berelilerin zorlu öyküsünü ekrana getiren dizi geçen sezon zorunlu bir pandemi arası verdi. Kadrosunda Berk Oktay, Murat Serezli, Sarp Levendoğlu ve Gaye Turgut Evin gibi ünlü oyuncuları buluşturan 'Savaşçı'ya Tamer Karadağlı konuk oyuncu olarak katılacak. Karadağlı Eskişehir'de çekilen fenomen dizide Göktürk Albay rolüne hayat vereceği açıklanmıştı.

Çocuklar Duymasın dizisindeki taş fırın erkeği Haluk karakteriyle hafızalara kazınan Tamer Karadağlı sosyal medya hesabı Instagram'dan sevenlerine müjdeli haberi duyurmuştu. Ünlü oyuncu, 'Göktürk Albay geliyor... Bekleyin...' notunu düştüğü paylaşımı ile Fox TV'nin fenomen dizisi Savaşçı kadrosuna katıldığını açıklamıştı..

SALGINININ EN KÖTÜ VURDUĞU SETLERDEN BİRİ “SAVAŞÇI”YDI.

Çekimin yapıldığı sette hemen hemen her gün Kovid testinin yapıldığı bildirildi.

“Savaşçı” dizisi çalışanlarının testi pozitif olmasına rağmen veri giriş hatasıyla PCR testleri negatif görünürken, negatif olanlar ise pozitif olduğu sanılarak evlerinde ilaç tedavisine alındığı iddia edildi.

Yanlışlık ise yapılan kontroller sonrasında fark edilerek test sahipleri tek tek aranarak bilgilendirildi.

Bir hastanede yaklaşık 90 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) PCR test sonuçlarının veri giriş programında yapılan hatayla karıştığı iddia edildi.

Test sonuçlarının bilgisayar programına veri girişi yapılan sistemde iddiaya göre blok halinde tümü negatif ya da pozitif hatalı olarak işaretlendi.

Aslında testi negatif olanlara ‘pozitif’ olduğu bilgisi verilirken, ‘negatif’ olanlara ise test sonuçlarının pozitif olduğu bilgisi verildi.

Test sonuçlarının hatalı olduğu ise yapılan kontrollerle fark edildi.

Editör: TE Bilişim