Şenol Güneş'ten istifa açıklaması

A Milli Takım'ın EURO 2020'yi puansız kapatmasının ardından Şenol Güneş konuştu. İstifa konusuna da değinen tecrübeli teknik adam açık sözlerle takımı değerlendirdi.

A Milli Takım'ın İsviçre'ye 3-1 yenilerek EURO 2020'ye veda etmesinin ardından Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

"GENÇ TAKIMIZ, DERS ÇIKARACAĞIZ"

Karşılaşmayı değerlendiren Şenol Güneş "Üzgünüz. Bu turnuvayı uzun süredir bekliyorduk. Herkes milli takımın etrafında kenetlenmişti. Oyuncularımızı göstermek, iyi sonuçlar, iyi futbol bekliyorduk. Hayalimiz gruptan çıkmaktı. Kötü başladık. Özgüven kaybı yaşadık. İkinci maç daha ağır geldi. Bugün iyi başladık maça. Golleri kaçırdık. Geleni attılar. Bazen kötü gidince her şey aksi gider. İlk yarı kötü oynamadık. İsviçre topa sahip olan bir takımdır rakibi kim olursa olsun. Topa biz sahiptik. Hatalarımız eksiklerimiz var. 2-1'den sonra atak bekliyorduk, olmadı, 3-1 kaybettik. Gruptan çıkmak isterken golü de bugün zor bulduk. Golü de zor bulduk. Bu da büyük bir imtihan. Bu takım genç bir takım. Bir tecrübe yaşıyor, kabul etmek lazım. Bunları düzelteceklerdir. Gençlere, takıma güveniyorum. İnanıyorum. Bu turnuva bizim için iyi geçmedi. Ne söylesek yaralar, doğru da olmaz. Oyuncuların üzüntüsünü görüyorum. İstediklerini yapamamamın verdiği eziklik de var. Zaman zaman doğru işleri de var ama yeterli olmadı. Bu turnuva, çok daha istenmesi gereken bir turnuva. O isteği gösteremedik. Bugün isteğimiz daha fazlaydı ama yetmedi. Bunlar hep bir tecrübe. Tüm oyuncular ellerinden geleni verdi, eksiğiyle doğrusuyla. Ben inanıyorum güveniyorum, Türkiye'de inansın güvensin. Buradan dersler çıkaracak çok daha iyi olacaklar, daha başarılı olacaklar." dedi.

"GELECEĞE BAKMALIYIZ"

Açıklamalarına devam eden Şenol Güneş "Futbolda maçlar geçmişte kalır. Geçmiş başarıları bugüne taşıyamayız. Geçmiş başarıların bir anlamı yok. Bugünü iyi yaşamak lazımdı. Grupta başarılı olduk ama burada eleştiri alıyoruz. Burada takılıp kalmamalıyız aynı şekilde. Geleceğe bakmalıyız. Başını eğmemek, güçlenmek gerekiyor. Bu turnuvada yeteneklerimizi gösteremedik. Türk milletinin beklentisine cevap veremedik, altında ezildik. Oyuncular da kendi adlarına ellerinden geleni yapamadı." ifadelerini kullandı.

"10 YILA DAMGA VURACAKLAR"

Milli Takım'ın iyi bir jenerasyonu olduğunu ve gelecek 10 yıla damga vuracağını söyleyen Şenol Güneş "Bu iki maç kazanılacak maçlardı. Galler ve İsviçre maçları, İtalya maçının gölgesinde kaldı. Oyuncularım ellerinden geleni yaptı ama yeterli olmadı. Bu sahnede kendilerini göstermeleri gerekiyordu, olmadı, üzgünüm. Bizim için, oyuncular için büyük bir imtihan. Bu imtihanı son 16'ya kalarak geçmemiz gerekiyordu. Bazen başarısızlık daha büyük tecrübe katar. İnşallah böyle olur. Bu grup yetenekli bir grup. 10 yıla damga vuracaklar. Bu sonuç hakikaten üzüntü verici. Bunun altından kalkacaklar. Öyle başarılı olma şansları var ki... Yeteneklerini göstermek için daha fazla çalışmalılar." açıklamasını yaptı.

"FİZİKSEL SIKINTI, İTALYA MAÇI..."

Neden iyi oynayamadığımızla ilgili soruyu da yanıtlayan Şenol Güneş "Kamp 18'inde, Türkiye'deki oyuncularla başladı. 1-2 oyuncu şu an takıma katılmış oldu. Neredeyse oyuncuların tamamı 24-25'inde geldi. Onların hazırlanma süresi olmadı. Maç oynadıktan sonra birkaç gün de dinlenmelilerdi. Sürekli ve üst üste oynayan oyuncuların fiziksel yorgunlukları olabilir. Fiziksel sıkıntının yanında özellikle ilk İtalya maçında ve Galler maçında olumsuzluğu yenemedik. Bu maça daha iyi başladık. İsviçre rakiplerinden daha fazla topa sahip olan bir takım ama bugün 50-50'ydi. Fiziksel olarak eksiklik var ama bunun kampla ilgisi yoktu. Zaman zaman parlayan, zaman zaman düşen oyuncular vardı. Çok oynayanlar da, az idman yapanlar da gösterdi. Bunlar olabilir, normal şeyler. Bunlar bir araya gelince yüksek tempolu bir takım çıkaramadık ortaya. Çıkacak olan takım bu. Başarı, başarısızlık bizimdir. Bu çocuklara, gençlere inanıyorum. 10 yıla damga vuracaklar ama bugünkü imtihanı geçemedik." dedi.

"İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?"

Şenol Güneş'e istifa edip etmeyeceği sorulması üzerine, "Sorumlu olduğumu söylemiştim Bunun karşılığı istifa mıdır? Kaçmak mıdır? İş yapmak mıdır? Şu andaki düşüncem istifa edip etmemek değil. Bunun hesabı yapılır. Maçtan önce gelirken bizi Dünya Kupası finaline götürüyordunuz şimdi nasıl gidersiniz diye düşünüyorsunuz. Tabi bunun hesabı yapılır ama yönetime veya kamuoyuna verilir." dedi.

EURO 2020 A Grubu'nda bulunun A Millilerimiz grubun son maçında İsviçre ile karşı karşıya geldi. Şenol Güneş yönetimindeki milliler İtalya ve Galler'in ardından İsviçre'ye de mağlup olarak turnuvaya sıfır puanla veda etti. 

Euro 2020 A grubu son maçında İsviçre karşısında şok bir skorla Türkiye A milli takımının bu performansı sonrasında taraftarlar sosyal medya üzerinden teknik direktör Şenol Güneş’i istifaya davet etti.

Milli Takımımızın tek golü 62. dakikada İrfan Can Kahveci'den geldi. İsviçre'nin gollerini 6. dakikada Haris Seferovic, 26 ve 68. dakikalarda Xherdan Shaqiri attı.

Milli Takımımız puan alamadan turnuvaya veda ederken İsviçre ise 4 puanla en iyi 4 üçüncü arasına girmeyi umut edecek.

İSTİFA TEZAHÜRATLARI

Maçın bitiş düdüğünün ardından soyunma odasına gidilirken tribünlerden tepki vardı .Bakü Olimpiyat Stadı'nda A Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş yuhalandı ve şiddetli bir şekilde "istifa" tezahüratları yapıldı.

Euro 2020, Türkiye A milli takımımız adına hayal kırıklığıyla devam ediyor.

İlk maçta İtalya karşısında 3-0 kaybeden milliler, ikinci maçta da Galler’e 2-0 yenilince eleştirilerin hedefindeki isim Şenol Güneş olmuştu.

İsviçre maçından önce açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, bu karşılaşmanın kendileri için son şans olduğunu ve şu ana kadar puan alamamalarının şokunu yaşadıklarını söylemişti. Goller atarak İsviçre maçını kazanmak istediklerini belirten Güneş, kötü futbolun izlerini silerek duruma göre oyun içinde değişikliğe bile gidebileceklerini ifade etmişti.

Milli Takımımızın tek golü 62. dakikada İrfan Can Kahveci'den geldi. İsviçre'nin gollerini 6. dakikada Haris Seferovic, 26 ve 68. dakikalarda Xherdan Shaqiri attı.

Milli Takımımız puan alamadan turnuvaya veda ederken İsviçre ise 4 puanla en iyi 4 üçüncü arasına girmeyi umut edecek.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 3 DEĞİŞİKLİK

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü ve son maçında İsviçre ile karşı karşıya gelen A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş, Galler ile oynanan müsabakaya göre ilk 11'de 1'i zorunlu 3 değişiklik yaptı.

Şenol Güneş, Galler karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan sakatlığı bulunan Umut Meraş'ın yanı sıra Okay Yokuşlu ve Kenan Karaman'ın yerine, İsviçre maçında Mert Müldür, Merih Demiral ve İrfan Can Kahveci'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Bakü Olimpiyat Stadı'ndaki önemli mücadelede ay-yıldızlı ekip sahaya, kalede Uğurcan Çakır, savunmada Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, orta sahada Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve İrfan Can Kahveci, forvette de Burak Yılmaz ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Milli takımın yedek kulübesinde ise Mert Günok, Altay Bayındır, Okay Yokuşlu, Dorukhan Toköz, Kenan Karaman, Yusuf Yazıcı, Taylan Antalyalı, Ozan Kabak, Enes Ünal, Rıdvan Yılmaz, Orkun Kökçü ve Halil Dervişoğlu yer aldı.

Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu ve sakatlığı bulunan Umut Meraş ise maç kadrosunda yer almayan isimler oldu.

ABDÜLKADİR 3 MAÇTA DA KADROYA GİREMEDİ

A Milli Takımın 26 kişilik aday kadrosunda yer alan Abdülkadir Ömür, İtalya ve Galler karşılaşmalarının ardından İsviçre karşılaşmasının da maç kadrosunda yer almadı.

Abdülkadir üç maçın da kadrosuna giremeyen tek isim oldu.

Ay-yıldızlı ekipte Rıdvan Yılmaz ise İsviçre karşılaşmasında yedekler arasında yer alarak, ilk kez maç kadrosuna dahil edildi.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMINA BÜYÜK DESTEK

Türkiye ile İsviçre arasında oynanan karşılaşmada Bakü Olimpiyat Stadı'nın yaklaşık 30 bin futbolsever tribünde yer aldı.

Tribünlerin çok büyük bölümünde Türk ve Azerbaycanlı futbolseverler yer aldı. Türk ve Azerbaycan bayrakları yan yana sallandı.

BAKAN KASAPOĞLU TRİBÜNDE

İsviçre ile Türkiye arasında Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi.

Bakan Kasapoğlu mücadeleyi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve TFF yönetim kurulu üyeleriyle birlikte takip etti.

MAÇ ÖNCESİ TÖREN

Türkiye-İsviçre karşılaşması için Bakü Olimpiyat Stadı'nda kısa bir tören düzenlendi.

Saha zeminine Avrupa Şampiyonası Kupası'nın görselinin olduğu bir pankart serilirken, stat ekranlarında da 1960'dan bugüne kadar kazanılan Avrupa şampiyonluklarının görüntüleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim