Almanya'nın milli hava yolu Lufthansa bünyesinde bir çok ülkeye sefer düzenleyen bütçeli havayolu şirketi Eurowings, Düsseldorf, Hamburg ve Stuttgart başta olmak üzere ülkedeki bazı havalimanlarından yurt dışında çok sayıda noktaya yeni uçuş başlatıyor.

Düsseldorf'dan 29 Mayıs'tan itibaren Norveç'in başkenti Oslo Ermenistan'ın başkenti Erivan, 5 Nisan'dan itibaren Tunus'un resort turizm şehri Monastir ve 13 Mayıs'tan itibaren İtalya'nın Verona şehrine uçuş başlatacak olan Eurowings, yine Düsseldorf'tan 22 Haziran'dan itibaren Samsun, 25 Haziran'dan itibaren de Adana uçuşlarına başlayacağını açıkladı. Malta uçuşları ise 27 Mayıs'tan itibaren haftada ikiye çıkarılacak.

Şirketten yapılan açıklamada ayrıca 14 Mayıs'tan itibaren haftada bir olarak Hamburg-Malta, 4 Temmuz'dan itibaren Hamburg-Tunus ve Hamburg-Fas/Nador uçuşlarına başlanacağı bildirildi.

Eurowings Stuttgart'tan ise 31 Mayıs'tan itibaren Tunus/Monastir ve 3 Haziran'dan itibaren de Volos/Yunanistan'a uçuş başlatacak.

Eurowings ayrıca Çekya'nın başkenti Prag'dan Yunanistan programını genişletti. Buna göre, 4 Haziran'dan itibaren Prag-Zakintos uçuşlarına başlayacak olan hava yolu, 13 Mayıs'tan itibaren her cumartesi Avusturya'nın Salzburg şehri ile Selanik arasında cumartesi günleri uçuş yapacak.

Editör: Yadigar Hanım