Birden bire artan kiralar yeni kiracılara uygulanırken eski kiracılar uygun oturmaya devam ediyor. Ev sahipleri son olarak kiracılarına yüklü miktar para teklif ediyorlar

 Her gün bir habere konu olan ev sahibi kiracı sorunu yaşanmaya devam ediyor. Ataşehir’de bir Rezidansta ikamet eden Avukat Y.T 3 sene önce  2500 TL ye tuttuğu daireye  şu anda 3900 TL kira verince ev sahibi harekete geçti. Kiracısı Avukat Y.T ye kiranın az olduğunu 20.000 TL verdiği takdirde oturmaya devam edebileceğini söyledi.

Avukat Y.T kirasını devletin verdiği zam oranı ile bankaya yatırınca ev sahibi bu sefer kendim geleceğim dediği bildirildi. Aynı binada 8 dairesi daha olan ev sahibi kiracıyı bu şartlarda çıkaramayacağını anlayınca evini satmaya karar verdi.

Dairesini de içinde kiracı olduğu için evini satamayan ev sahibi son olarak  kiracısını çıkarmak için  250.000 TL ''hava parası''  teklifinde bulundu. Kiracı Y.T teklifi kabul etmediğini bildirdi.

 Eski kiracılar  5 yıl boyunca şanslı olurken ev sahipleri bakalım daha ne çareler üretecek. ''Malın mı var derdin var'' atasözünün yaşandığı dönemdeyiz.



 

Editör: Habererk Com